Råvarer i køkkenet

Hvor:
Flere steder i landet
Oktober-december, marts-april 2017

Deltageren kan vurdere råvarer i relation til kvalitet, økologi, sæson og næringsværdi samt opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt. Deltageren kan medvirke ved indkøb og bestilling af råvarer samt kalkulere forbrug og økonomi.

Læs mere >

Det økologiske køkken

Hvor:
Flere steder i landet
Maj 2017

Det økologiske køkken er et enkeltfag fra gastronomuddannelsen. Du lærer at anvende økologiske råvarer i produktionen og at bedømme og vurdere varerne.

Læs mere >

Økologisk planlægning og produktion i cafeteria

Hvor:
Flere steder i landet
Maj 2017

Økologisk planlægning og produktion i cafeteria er et enkeltfag fra uddannelsen til Gastronom. Faget giver viden om fremstilling af cafeteriamad på basis af økologiske råvarer.

Læs mere >

Indførelse af økologi i storkøkkener

Hvor:
Flere steder i landet
Februar 2017

Deltageren kan implementere forandringsprocessen og kvalitetsudviklingen i forbindelse med håndtering af økologiske råvare samt opstille en kommunikationsstrategi målrettet brugeren/brugergrupperne.

Læs mere >

Årstidernes råvarer i måltiderne

Hvor:
Flere steder i landet
November - december, februar og november 2017

Deltageren kan udnytte årstidernes friske råvarer ud fra ernæringsmæssige værdier og sensoriske kvaliteter. Ligeledes kan deltageren vælge egnede tilberedningsmetoder, således at måltiderne fremstår varieret og tilgodeser forskellige brugergruppers ønsker og ernæringsmæssige behov.

Læs mere >

Omlægning til økologisk madproduktion

Hvor:
Flere steder i landet
Februar og december 2017

Deltageren kan medvirke til at udnytte køkkenets potentiale til omlægning af kost, der er 60 % økologisk, og samtidig medvirke til forebyggelse af madspild. Deltageren kan medvirke til at understøtte køkkenets kommunikation overfor brugere i forbindelse med omlægning til økologisk og bæredygtig storkøkkendrift.

Læs mere >

Bæredygtighed i storkøkkener

Hvor:
Flere steder i landet
November-december, marts og september 2017

Deltageren kan anvende viden om økologi og bæredygtige råvarer til kostplanlægning, indkøb og produktion i et bæredygtigt storkøkken. Deltageren kan anvende principperne i Det Ny Nordiske Køkken og kan i madfremstilling forene velsmag med ernæringsmæssige behov ved anvendelse af nordiske råvarer.

Læs mere >

Økologi i den daglige madproduktion

Hvor:
Flere steder i landet
Februar 2017

Deltageren kan producere velsmagende måltider af årstidernes udbud af økologiske råvarer. Deltageren kan optimere produktions- og menuplanlægning af økologisk mad, så rammerne for økologi, ernæring og økonomi overholdes. Deltageren kan kreativt og innovativt optimere anvendelsen af økologiske råvarer, så køkkenets madspild minimeres.

Læs mere >