Økologisk omlægning i Kriminalforsorgen

Publiceret den 19. oktober 2015

Kriminalforsorgen har i juni 2015 afsluttet et økologiomlægningsprojektet der har løbet i to spor, hvoraf det ene spor var den praktiske omlægning til 60% økologi af kantiner under University Lillebælt og køkkener under Kriminalforsorgen. Det andet spor havde fokus på uddannelse, vidensdeling og forskning.

 

Alle ledere og medarbejdere kom på økologikursus og de nye kompetencer blev straks taget i brug i køkkenerne. Menuplanerne udarbejdes nu f.eks. i henhold til årstidens frugt og grønt. Køkkenpersonalet har herudover oplevet en stigende faglig stolthen over de færdige måltider.

 

Den aktuelle status på økologiomlægningen er at de fleste små køkkener har opnået det økologiske spisemærke i bronze og er godt på vej mod sølvmærket – et enkelt køkken har allerede opnået sølvmærket.

 

I Kriminalforsorgens køkkener tilberedes ca. 1000 ton fødevarer om året, og med en fuld omlægning til 60 % økologi, vil omlægningsprojektet føre til et øget forbrug af økologiske fødevarer på ca. 600 ton pr. år.

 

Læs mere om Kriminalforsorgens omlægningsprojekt via linket i boksen til højre >

Læs mere

Læs mere om økologiomlægningen i Kriminalforsorgen

Klik her >



vaelg oeko fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler

to-top