Anchers café: Økologisk frontrunner i Skagen

Publiceret den 22. august 2017

I Skagen kan der være langt imellem de økologiske spisesteder. Netop dét var motivationen for Charlotte Beck Jensen, som er daglig leder i Anchers café, til at sætte fokus på de økologiske råvarer og markedsføre sig aktivt med Det Økologiske Spisemærke.

 

Den lille økologiske café med plads til 25 spisende gæster, har til huse ved museet Anchers Hus i den historiske bygning Saxilds Gaard i Skagen og er en del af Skagens Kunstmuseer. Caféen tilbereder enkelte serveringer, med fokus på det gode håndværk, danske egnsretter, og økologi. Udover cafeens populære æggekage, som også fås i en vegetarisk version, er det især caféens brede udvalg af søde tilbud der er populære blandt de mange besøgende, da man her finder alt fra kringler og roulader til flødeskumskager.

 

Sort økologisk kandekaffe

Vil man slukke tørsten, skal man dog se langt efter en ’cafe latte’ eller ’cappuchino’ – her serveres nemlig kun sort økologisk kandekaffe, som servitricen til gengæld glædeligt går rundt og genopfylder hvis man er en af de mere kaffetørstig.

 

Og skagboerne har taget godt imod den økologiske café, selvom den er lidt af en enspænder i Skagen ”Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på vores store økologiske fokus og vi oplever at folk kommer forbi til eftermiddagskage og kaffe, simpelthen fordi vi markedsfører os med at vi er et økologisk spisested”, siger Charlotte Beck Jensen.

 

Spisemærket er med til at fortælle om økologien

I Anchers Café bruger de Det Økologiske Spisemærke aktivt for at fortælle deres gæster og lokalbefolkningen, at de er et økologisk spisested, hvilket også er én af grundene til, at caféen vare med på den økologiske fejringsdag fredag den 1. september. De synes nemlig det er en god lejlighed til at fortælle om økologien til deres gæster.

vaelg oeko fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler

to-top