Ny landsdækkende kampagne for Det Økologiske Spisemærke!

Publiceret den 22. august 2017

Mens 100 % af danskerne kender det røde Ø-mærke, kender kun 58 % til Det Økologiske Spisemærke. Derfor lancerer Fødevarestyrelsen nu en landsdækkende kampagne i uge 35-36 og du er inviteret på øko-date!

Læs mere >

Danmark går på øko-date - fredag den 1. september

Publiceret den 10. juli 2017

Fødevarestyrelsen afholder kampagne for Det Økologiske Spisemærke den 28. aug. – 10. sept. 2017- og vi brug for jeres hjælp! Vær med i kampagnen og flag op for jeres økologiske spisemærke på den økologiske fejringsdag fredag den 1. september.

 

Læs mere >

Går økologi og sundhed hånd i hånd hos dig?

Publiceret 29. juni 2017

Flere og flere professionelle køkkener lægger om til økologi og arbejder med Det Økologiske Spisemærke. Det har ofte positive synergieffekter såsom en sundere måltidssammensætning (f.eks. mindre kød og flere grove grøntsager) samt reduceret madspild. Hvis dette også kendetegner dit køkken, så er det måske en mulighed specifikt at anprise sundhedsaspektet via Måltidsmærket.

 

Læs mere >

1, 2, 3..... Nu har vi 2.000 økologiske spisemærker!

Publiceret 21. juni 2017

Kaffebaren i kæden Original Coffee, der ligger i Bredgade i København, får æren af atblive spisested nummer 2.000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke. Kaffebaren er blot én blandt stadig flere hoteller, restauranter og cafeer, der på der seneste er hoppet med på den økologiske bølge.

Læs mere >

Økofejring på Højbo Skolen i Skanderborg kommune

Publiceret den 2. juni 2017

Skolemaden er ikke længere kun frisklavet og smagfuld – kantinen på Højbo Skolen i Skanderborg kan nu dokumentere at maden er 30-60 % økologisk. Den 1. juni fik kantinelederen overrakt Det Økologiske Spisemærke under klapsalver og jubel fra skolens 500 elever, lærer og ledere! 

 

Læs mere >

Comwell baner vejen for en bæredygtig fremtid i hotelbranchen

Publiceret den 23. maj 2017

Comwell har igangsat en omfattende økologisk omstilling, hvor hotelkæden arbejder målrettet mod at skabe en mere ansvarlig og bæredygtig forretning. Mere end 200 medarbejdere har været på uddannelse, og hotellerne er nu klar til at gå en mere bæredygtig fremtid i møde bl.a. med Det Økologiske Spisemærke i bronze.

 

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke er med når musikken spiller på årets festivaller

Publiceret 18. maj 2017

Når de danske festivaller inviterer til fest hen over sommeren, er det ikke kun med fokus på den gode musik. To af Danmarks største festivaller vælger i høj grad økologien til, og flere anvender Det Økologiske Spisemærke til deres spændende madtilbud.

 

Læs mere >

Danskerne sætter ny øko-rekord

Publiceret 17. maj 2017

En milliard kroner! Så meget voksede danskernes forbrug af økologiske varer i alt med fra 2015 til 2016, viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til en stigning på 14 procent, hvilket er den største stigning i otte år. Dermed kan vi alle glæde sig over, at danskerne og landmændene i fællesskab er i gang med at flytte dansk landbrug i en grønnere retning.

 

Læs mere >

Nye øko-anbefalinger fra Det Økologiske Erhvervsteam

Publiceret den 24. april 2017

I Danmark er vi rigtig gode til økologi! Faktisk er de danske forbrugere verdensmestre i økologisk forbrug. Men økologien skal videreudvikles, hvis vi i fremtiden skal beholde vores økologiske førertrøje. Derfor har Det Økologiske Erhvervsteam for nyligt præsenteret Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen for 25 konkrete anbefalinger for udvikling af økologien.

 

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke går street…

Publiceret den 24. april 2017

…food vejen - nu kan du nemlig finde økologisk street food i gaderne. Rebel Food har i år valgt, at alle deres aktører skal være godkendt til Det Økologiske Spisemærke i bronze. I samme forbindelse har de lanceret et street food manifest med 6 kriterier som skal sikre at kvaliteten i den gademad som deres aktører serverer, er så høj som mulig. 

 

Læs mere >