14 nye spisemærker netop overrakt på Cateringmesse Midt i Messecenter Herning - stort tillykke til modtagerne!

Publiceret den 30. marts 2017

Den 29. marts afholdt Dansk Cater fødevaremesse i Messecenter Herning, hvor Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening overrakte 14 økologiske spisemærker til køkkener, der netop var blevet godkendt til enten guld, sølv eller bronze.

Læs mere >

Cateringlandsholdet serverede nordisk tapas med Det Økologiske Spisemærke på Madværkstedet

Publiceret den 23. marts 2017

Tirsdag den 21. marts stod i økologiens tegn på den nye fødevaremesse Madværkstedet i Lokomotivværkstedet, da der blev inviteret til øko-aften. Det danske cateringlandshold var booket ind til at lave en kunstnerisk nordisk tapas der var godkendt til det lejlighedsvise spisemærke i sølv (60-90 % økologi).

Læs mere >

Kender du én der gør en særlig indsats for økologien? Så indstil vedkommende til de økologiske køkkenroser!

Publiceret den 17. marts 2017

Økologi handler ikke kun om økologiske råvarer. Økologi handler også om, at personalet i køkkenerne er fokuseret på sæson og tilberedning, og udviser en høj faglig stolthed. Kender du én der gør en særligt indsats for økologien - så indstil vedkommende til de økologiske køkkenroser 2017 nu!

Læs mere >

Nyt øko-magasin: Kickstart en øko-omlægning

Publiceret den 16. marts 2017

Hvorrdan kommer fagfolkene i et storkøkken i gang med at lægge om til økologi? Og hvad får spisestedet ud af det?

Den type spørgsmål er der konkrete svar på i et magasin, der netop er på gaden. Eller rettere sagt: Ude i hele landets storkøkkener.

Læs mere >

Turismens internationale miljømærke giver point for Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 13. marts 2017

Fødevarestyrelsen har indgået samarbejde med Horesta’s miljømærkning ”Green Key”. Green Key handler om at synliggøre virksomhedernes miljøarbejde, så de kan markedsføre sig som en miljøvenlig virksomhed overfor de besøgende/gæsterne.

Læs mere >

Ministerbesøg på den danske øko-fællesstand på BioFach

Publiceret den 1. marts 2017

Den 10.-13. februar tog 54 danske øko-virksomheder hul på verdens største økologiske messe, BioFach i Nürnberg. Her tiltrak den rekordstore danske fællestand mange internationale indkøbere - og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som talte om den danske succes med Det Økologiske Spisemærke.

Læs mere >

Foto-konkurrence: #økofejring

Publiceret den 20. februar 2017
Er du vild med Det Økologiske Spisemærke? Så vis os hvordan du fejrer jeres Spisemærke ved at uploade et festligt foto med hashtagget #økofejring inden 6. marts. Vi trækker tre heldige vindere, der får tilsendt flotte øko-tshirts (max 10stk pr. køkken) samt en masse andet godt til køkkenet.

Læs mere >

Ny EU-rapport: Økologi har positive effekter på folkesundheden

Publiceret den 15. februar 2017

EU-parlamentet har frigivet en ny rapport der samler op på tidligere forskning af sundhedseffekter af økologisk landbrug og fødevarer. Rapporten konkluderer bl.a. lavere risiko for allergi hos spædbørn, lavere risiko for overvægt og fedme hos voksne samt sundere og mere klimavenlig kost.

Læs mere >

Spis økologisk og mød Det Økologiske Spisemærke på Hørkrams forårsmesse den 1.-2. februar

Publiceret den 1. februar 2017

På Hørkrams forårsmesse i Messe C. Fredericia kan du møde Fødevarestyrelsen på fællesstand sammen med Økologisk Landsforening. Kom forbi stand 144 og få en snak om, hvordan du kommer i gang med Det Økologiske Spisemærke og få en "Kom i gang pakke" med hjem. 

Læs mere >

Hvor hører fisken til i øko-regnskabet?

Publiceret den 19. januar 2017

Kun vildtfangede fisk tæller ikke med i spisemærket; mens alle akvakulturfisk (opdræt) tæller med i økologiregnskabet enten som økologiske eller ikke-økologiske. Det er kun vildtfangede fisk, der ikke indgår i beregningen af den endelige økologiprocent, og dermed tæller neutralt i spisemærkeregnskabet.

Læs mere >