Studenterhusfonden i Aarhus har modtaget 12 økologiske spisemærker i sølv

Publiceret den 16. december 2016

Onsdag d. 14. december fejrede Studenterhusfonden at alle 12 køkkener, der er fordelt på hele Aarhus Universitet, nu kan dokumentere, at de bruger minimum 60 % økologiske varer. Det betyder, at alle studerende, forskere og ansatte dagligt kan spise mad, hvor en stor del af råvarerne er økologiske. 

Læs mere >

Økologisk jul på Steensgaard

Publiceret den 8. december 2016

I 2014 opnåede restauranten ”Spiseriet” på Steensgaard på Sydfyn Det Økologiske Spisemærke i guld. Dermed blev restauranten den første af slagsen på Fyn, der kunne dokumentere en økologiprocent på min. 90 %.

Læs mere >

Nyt øko-magasin om kød til storkøkkenerne

Publiceret den 8. december 2016

Kød er nok den sværeste kategori at kaste sig over, når et køkken skal omlægges til økologi. Men i magasinet Økologi i store gryder nr. 3 møder I fagfolk fra storkøkkener, hvor det er lykkes – og de er klar til at give jer gode råd og tips til jeres økologi-rejse.

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke forbindes oftest med færre sprøjtemidler

Publiceret den 22. november 2016

Ifølge en nyligt udgivet YouGov undersøgelse er danskernes viden omkring, hvad Det Økologiske Spisemærke er godt for, steget markant siden sidste analyse fra 2015. Særligt budskaber omkring at man sparer sig selv for sprøjtemidler (57 %), støtter miljøet (47 %) og får færre tilsætningsstoffer (43 %) er noget forbrugerne forbinder med spisemærkerne.

Læs mere >

Hørning Børneunivers inviterede forældre og børn til åbent 'halloween' køkken

Publiceret den 11. november 2016

Flere gange årligt inviterer ”køkkenpigerne” (som børnene kalder dem) fra Hørning Børneunivers forældre, børn og ansatte til at kigge forbi og smage den mad, som serveres for børnene. Temaerne er forskellige hver gang - denne gang var temaet ”Halloween”.  

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke er velkendt og troværdigt

Publiceret den 27. oktober 2016

58 % af befolkningen kender nu Det Økologiske Spisemærke. Dermed viser en ny undersøgelse fra YouGov, at Det Økologiske Spisemærke er blevet et velkendt mærke blandt befolkningen.

Læs mere >

Økologiteamet på besøg hos Kantine & Køkken i Herning

Publiceret den 26. oktober 2016

Foreningen Kantine & Køkken stod bag et arrangement om fødevarekontrol, som blev afholdt i Herning tirsdag den 26. oktober. 32 kantineledere fra Midt- og Vestjylland var samlet for bl.a. at høre mere om Det Økologiske Spisemærke. 

Læs mere >

Årets vindere af De Økologiske Køkkenroser er fundet

Publiceret den 17. oktober 2016

Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer De Økologiske Køkkenroser til køkkener, der gør en ekstra indsats for økologien og er med til at inspirere andre til at komme med på den økologiske bølge. Køkkenroserne blev uddelt på branchedagen "Fødevaredagen" der blev afholdt den 12. oktober.

Læs mere >

Regionshospitalet Randers bliver Danmarks første hospital med Det Økologiske Spisemærke i guld

Publiceret den 30. september 2016

Som det første hospital i Danmark tildeles Regionshospitalet Randers nu Det økologiske Spisemærke i guld. Det betyder at hospitalet anvender mellem 90-100 % økologiske råvarer i køkkenet - og det er helt uden ekstra omkostninger.

Læs mere >

Se de festlige vinderfotos fra #økofejring foto-konkurrencen!

Publiceret den 26. september 2016

I forbindelse med Fødevarestyrelsens kampagne for Det Økologiske Spisemærke har der kørt to foto-konkurrencer; én for de økologiske spisesteder og én for privatpersoner. Vi opfordrede til at spisesteder og privatpersoner delte deres festlige fejringsbilleder med hashtagget #økofejring og nu har vi fundet vores vindere. Se de flotte vinderfotos her!

Læs mere >