Idrætsinstitutionen Tumlehøjen: "Vi sparer penge på at lave økologisk mad i institutionen"

Publiceret den 19. september 2016

I Idrætsinstitutionen Tumlehøjen i Århus har de Det Økologiske Spisemærke i guld. Kokken Mathias Bastrup Pedersen fortæller om, hvordan de arbejder i køkkenet, og at de har fået råd til mere økologi ved at skære ned på kød, lave mad efter sæson og anvende grovere grøntsager oftere.

Læs mere >

Storkøkkenerne køber økologi som aldrig før

Publiceret den 16. september 2016

Nye tal fra Danmarks Statistik bekræfter forestillingen om et økologisk marked i kraftig vækst. Tallene viser, at salget af økologiske føde- og drikkevarer til foodservice i 2015 voksede med 27 pct. i forhold til 2014. Dette svarer til 357 mio. kr. Landets storkøkkener har dermed i 2015 købt økologi for næsten 1 mio. kr. mere om dagen end året før.

Læs mere >

#Økofejring i Furesø Kommune

Publiceret den 13. september 2016

Da offentlige køkkener landet over i fredags fejrede udbredelsen af det statskontrollerede økologiske spisemærke til den økologiske fejringsdag, toppede Furesø listen med køkken nr. 50 og landets første svømmehalscafé med certificeret øko-mad.

Læs mere >

Stor udbredelse af økologi i køkkener og kantiner

Publiceret den 6. september 2016

På bare et år har næsten 500 nye spisesteder kvalificeret sig til at få Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Ny kampagne skal sikre, at endnu flere danskere kender spisemærkerne. Målet er at øge danskernes efterspørgsel efter måltider, med grøntsager uden sprøjtemidler og kød fra dyr, der har haft høj dyrevelfærd.

Læs mere >

Foto-konkurrence: Kender du byens bedste øko-spisested?

Publiceret den 30. augsut 2016

Kender du byens bedste øko-spisested, så tag del i kampagnen for Det Økologiske Spisemærke og flag op for spisestedet ved at deltage i vores foto-konkurrence! Kampagne kører fra den 5. - 18. september og der er præmier på højkant til de mest festlige billeder!

Læs mere >

Nyt økologisk magasin med gemme-tema

Publiceret den 30. august 2016

I den nye udgave af magasinet Økologi i store gryder kan du læse om gamle håndværk som at sylte og fermentere og hvordan det passer godt ind i en økologisk omlægning af et storkøkken.

Læs mere >

Økologisk fejringsdag fredag den 9. september #økofejring

Publiceret den 29. august 2016

Fødevarestyrelsen flager op for de økologiske spisesteder, ved at opfordre de køkkener og spisesteder der allerede har Det Økologiske Spisemærke til at hylde sig selv til den økologiske fejringsdag fredag den 9. september. Skal I være med?

Læs mere >

Fonden for Økologisk Landbrug åbner støttepulje til køkkenomstilling

Publiceret den 17. august 2016

Der blev tidligere på året prioriteret 90 mio. kr. til at styrke økologiindsatsen for perioden 2016-2018. Heraf blev der afsat 20 mio. kr. til økologisk omstilling af køkkener og I kan søge midler nu.

Læs mere >

Økologisk omstilling giver mere motivation og arbejdsglæde

Publiceret 12. august 2016

Når et køkken lægger om til økologi, kan det medføre at det bliver sjovere at gå på arbejde. En ny undersøgelse viser, at flertallet af køkkenmedarbejdere føler sig mere motiverede til at arbejde, og finder større arbejdsglæde efter en økologisk omstilling af produktionen.

Læs mere >

Ny kampagne for Det Økologiske Spisemærke fra den 5.-18. september

Publiceret 9. august 2016

Har I fejret og markeret overfor de spisende, at I gør en indsats for miljøet, dyrevelfærden og grundvandet ved at bruge økologiske fødevarer? Hvis ikke, så er det nu, at I skal gøre det - også selvom det er et stykke tid siden I fik mærket.

Læs mere >