Økologisk madfest på Roskilde Festival 2016

Publiceret 4. juli 2016

Roskilde festival 2016 er netop afsluttet og i år kunne de besøgende mætte sig i økologiske måltider fra mere end 120 forskellige madboder. Festivallen har i år indført krav til at madbodernes råvarer skal være minimum 75% økologiske.

Læs mere >

Glade smileyer og spisemærker i guld til spisestederne på Northside festival

Publiceret 23. juni 2016

I weekenden besøgte Fødevarestyrelsen Northside festival, for at sikre, at der var styr på hygiejnen og økologien – og det var der! Northside festival er en tilbagevendende musikfestival i Aarhus med store økologiambitioner.

Læs mere >

Silkeborg kommune er i mål – 66 % økologi

Publiceret 14. juni 2016

Efter det 2-årige omlægningsprojekt ”Økologisk omlægning – i tanke, ord og handling” er økologiprocenten i Silkeborg Kommunes daginstitutioner steget fra 15% i 2014 – til 66% i 2016. Dermed er Silkeborg Kommune i mål med den ambitiøse målsætning om mindst 60% økologi.

Læs mere >

Spisemærker til alle køkkener i Furesø kommune

Publiceret 6. juni 2016

Furesø Kommune er gået all-in og de 50 køkkener i kommunen har nu opnået at få Det Økologiske Spisemærke. Daginstitutionerne står for den højeste økologiprocent, men også plejecentre, rådhuskantine, svømmehal, skoler og SFO´er har opnået flotte økologiprocenter. Skolehaver støtter op om økologien i kommunen.

Læs mere >

Madskole i Sydhavnen modtager guld spisemærket

Publiceret 23. maj 2016

Den 19. maj overrakte Fødevareminister Esben Lunde Larsen Det Økologiske Spisemærke i guld til Skolen i Sydhavnen. Skolen er en ’madskole’ hvilket betyder at maden fylder en stor del i elevernes hverdag, da de skiftevis er med til at tilberede sund økologisk mad til skolens øvrige elever.

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke i guld til spisested i Fårup Sommerland

Publiceret 17. maj 2016

Økologiske måltider breder sig til flere og flere af landets spisesteder – nu også i forlystelsesparkerne. I Fårup Sommerland har nyåbnede Skovens - Økologiske Spisested netop fået Det Økologiske Spisemærke i guld, som betyder, at 90-100 procent af maden er økologisk.

Læs mere >

Succesfuld fastholdelse af økologisk omlægning

Publiceret 12. maj 2016

For at holde fast i den økologiske omlægning i et køkken er det vigtigt at inddrage medarbejderne, og at alle medarbejderne i køkkenet har de nødvendige kompetencer for at gennemføre omlægningen. Det er nogle af pointerne om, hvordan man kan fastholde Det Økologiske Spisemærke med succes, som fremgår af rapporten ”Omlægning til økologi – hvad koster det?”

Læs mere >

Over 1600 spisemærker i landet – hvor er de?

Publiceret 12. maj 2016

Der er nu registreret mere end 1600 spisesteder med Det Økologiske Spisemærke, og der er en god vækst i antallet af mærker. Halvdelen af mærkerne er bronze mærker, og det er især kommunerne, der har taget mærkerne til sig. Men hvordan er mærkerne fordelt i landet og på hvilke spisesteder findes spisemærkerne?

Læs mere >

Succes med mere økologi i de offentlige køkkener

Publiceret 12. maj 2016

En statsstøttet ordning rettet mod at hjælpe offentlige køkkener med at gennemføre en økologiomlægning har løftet brugen af økologiske råvarer betydeligt. Blandt mere end 600 deltagende køkkener opfylder 9 ud af 10 køkkener efter omlægningen kravene for Det Økologiske Spisemærke. Omlægningen har desuden haft en positiv betydning for køkkenmedarbejdernes arbejdsmotivation og –glæde. Det viser en stor undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere >

Øko-salget i detailhandlen øges stadig

Publiceret 19. april 2016

Salget af økologiske føde- og drikkevarer i supermarkeder og varehuse udgjorde i 2015 7 mia. kr. Det er 12 % mere end i 2014 og en fordobling af vækstraten, hvis der sammenlignes med udviklingen fra 2013-2014. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere >