Styrket økologiindsats frem mod 2018 – 20 mio. kr. til omstilling af køkkener

Publiceret 19. april 2016

Der er netop afsat 90 mio. kr. til at styrke økologiindsatsen via Fonden for økologisk landbrug for perioden 2016-2018. Indsatsen fokuseres mod national afsætning og eksport, omstilling af køkkener og omlægnings-, fastholdelses- og bæredygtighedstjek for landmænd.

Læs mere >

Mindre madspild giver flere penge til økologi

Publiceret 11. april 2016

Kantiner, der står overfor en økologisk omlægning kan få ekstra penge i budgettet ved at reducere mængden af madspild. Det viser en ny undersøgelse der tyder på, at et øget fokus på madspild kan opveje effekten af højere priser på økologiske produkter, når et køkken omlægger til økologi.

Læs mere >

Sølv til Det Danske Madhus

Publiceret 9. marts 2016

Det Danske Madhus – Hamlet har netop fået overrakt Det Økologiske Spisemærke i Sølv på Foodexpo i Herning, der betyder at mindst 60 % af råvarerne er økologiske. Madhuset leverer mad til 16.000 mennesker dagligt.

Læs mere >

Spisemærkeoverrækkelser og stor interesse for Det Økologiske Spisemærke på Foodexpo 2016

Publiceret 9. marts 2016

Foodexpo 2016 er netop afsluttet og Fødevarestyrelsen oplevede stor interesse for Det Økologiske Spisemærke på deres stand. Mandag den 7. marts var udnævnt til den store Øko-dag på Foodexpo med årets tre spisemærkeoverrækkelser, hvor mere end 60 private og offentlige køkkener fik overrakt deres Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

Læs mere >

Nyt økologisk magasin med masser af inspiration

Publiceret 9. marts 2016

Det nye magasin ”Økologi i store gryder” er spækket med gode fortællinger om erfaringerne med Det Økologiske Spisemærke og inspiration til storkøkkener. Her kan du downloade magasinet.

Læs mere >

Flere kender Det Økologiske Spisemærke

Publiceret 9. marts 2016

1 ud af 4 danskere, dvs. præcis 24 % af befolkningen, kender i dag Det Økologiske Spisemærke. I begyndelsen af 2015 var det kun 14 % der svarede, at de kender til mærket. Hele befolkningen kender i dag det røde ø-mærke.

Læs mere >

Mere økologi i danskernes indkøbskurve

Publiceret 11. februar 2016

Økologiske varer fylder markant mere i danskernes indkøbskurve. Fra 3 % af forbruget af føde- og drikkevarer i 2004 til 7,7 % i 2014. Men hvem er det, som særligt køber økologiske varer? Og er der nogle grupper, som stort set aldrig køber økologisk? Danmarks Statistik har netop tegnet en profil af den økologiske forbruger.

Læs mere >

Spisemærkeoverrækkelser og øko-fest på Foodexpo 2016

Publiceret 11. februar 2016

På fødevaremessen Foodexpo 2016 hyldes økologien, og de køkkener der arbejder med økologi. Køkkener der har modtaget Det Økologiske Spisemærke inden for det sidste halvår bliver særligt fejret ved hele tre spisemærkeoverrækkelser på messen. Derudover er mandag den 7. marts officiel øko-dag og bliver afsluttet med en stor øko-fest om aftenen. 

Læs mere >

Mød Fødevarestyrelsen i øko-hallen på Foodexpo 2016

Publiceret 11. februar 2016

På Foodexpo 2016 kan du møde Fødevarestyrelsens øko-team og få hjælp og vejledning om Det Økologiske Spisemærke. Foodexpo bliver afholdt den 6. - 8. marts i Messecenter Herning og er Nordens største fagmesse.

Læs mere >

Aarhus Universitetshospital får Det Økologisk Spisemærke i sølv

Publiceret 11. februar 2016

Der er økologi på menuen til patienterne, personale og gæster på Aarhus Universitetshospital, hvor køkkenet netop har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv. Køkkenets ledelse og personale er stolte over nyheden om spisemærket.

Læs mere >