Alle bakker op om økologi hos Alfa Laval

Publiceret 12. januar 2016

Hos Alfa Laval i Aalborg blev det i foråret 2015 besluttet, at kantinen, skal servere mindst 30 % økologi og nu har de fået Det økologiske Spisemærke i bronze. Det blev fejret på kreativ manér med virksomheden.

Læs mere >

Økologi i storkøkkener betyder ofte sundere mad

Publiceret 12. januar 2016

Selvom økologiske fødevarer indeholder færre pesticider og flere mineraler, kan forskningen ikke bevise, at økologiske madvaner gør dig sundere. En ny, stor rapport har kortlagt al den nye viden, der findes om økologi. En af konklusionerne er dog, at ved økologisk omlægning i storkøkkener, ses ofte et sundere udbud af mad.

Læs mere >

Nyt år - masser af nye AMU-kurser med økologi

Publiceret 12. januar 2016

Et nyt år er begyndt og det er samtidig lig med en masse nye øko-relevante AMU-kurser. Måske er det tid til ny inspiration i køkkenet?

Læs mere >

Høje øko-ambitioner på musikfestivallen Northside

Publiceret 12. januar 2016

Musikfestivallen Northside, der har fundet sted i Aarhus siden 2010, har netop udgivet deres årlige bæredygtighedsrapport for 2015. Her er der stort fokus på de økologiske spisemærker og høje ambitioner for 2016.

Læs mere >

Fejring af Det Økologiske Spisemærke i Slagelse

Publiceret 10. december 2015

11 spisemærker blev ved en spisemærkeoverrækkelse den 26 nov. 2015 overrakt til en række plejecentre i Slagelse. Mange af køkkenerne kan nu bryste sig af et økologisk spisemærke i sølv og ligger dermed på en økologiprocent på mellem 60-90 procent.

Læs mere >

Københavns skolemad får økologisk guldmærke

Publiceret 10. december 2015

Skolemaden i København er nu 90-100 procent økologisk! Derfor var EAT-køkkenet inviteret på Københavns Rådhus den 8. december for at modtaget Det Økologiske Spisemærke i guld. Samtlige 47 EAT-boder på Hovedstadens skoler er også blevet hædret med Det Økologiske Spisemærke i guld.

Læs mere >

Søg tilskud til øko-omstilling af køkkener

Publiceret 4. december 2015

Nu er der åbent for ansøgninger til øko-omstilling af køkkener. Som noget nyt kan du nu også søge tilskud til omstilling af private køkkener til økologi under økologifremme-ordning. Der uddeles som sædvanlig også støtte til omstilling af offentlige køkkener.

Læs mere >

Danskerne skal kende Det Økologiske Spisemærke

Publiceret 9. november 2015

Fødevarestyrelsen lancerer i dag en forbrugerkampagne for at øge kendskabet til Det Økologiske Spisemærke. Spisemærkerne vil være synlige i aviser og på mange facebook sider under sloganet: ”Vi har mærket de økologiske spisesteder for dig.

Læs mere >

60% økologi bliver fastholdt i de Bornholmske køkkener

Publiceret 6. november 2015

Køkkenerne i Bornholms Regionskommune har på under to år formået at gå fra ca. 5% til 60% økologisk vareforbrug. Takket være engagerede medarbejdere blev Økoløft Bornholm en succes. Nu har de bornholmske politikere besluttet at sætte penge af til en forankringsstrategi, der skal fastholde de nuværende 60% økologi.

Læs mere >

Kom til fyraftensmøde om Det Økologiske Spisemærke i Glostrup

Publiceret 6. november 2015

Er I nysgerrig på, hvordan jeres køkken kommer i gang med at bruge Det Økologiske Spisemærke og ønsker i hjælp med ansøgningen, kan I tilmelde jer det gratis fyraftensmøde i Glostrup den 30. november 2015.

Læs mere >