Kom med til spisemærkeoverrækkelse på Foodexpo 6.-8. marts 2016

Publiceret 19. oktober 2015

I 2016 åbner Nordens største fagmesse op for alle, der lever for og arbejder med mad. På fødevaremessen hyldes økologien, og jeres køkken har mulighed for at få overrakt Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze!

Læs mere >

Mere økologi og arbejdsglæde i Randers Kommunes køkkener

Publiceret 19. oktober 2015

Randers Kommunes køkkener er netop igang med et økologiprojekt der skal sikre at mindst 30 % af maden der produceres i kommunen er økologisk. Derfor var køkken- og plejepersonalet for nyligt på ekskursion til tre økologiske landbrug.

Læs mere >

Saltstafet - del dit bedste tip til mad med mindre salt

Publiceret 19. oktober 2015

Vi kan forvente 400.000 færre danskere med forhøjet blodtryk, hvis vi tager toppen af saltforbruget. Derfor spørger Fødevarestyrelsen i en ny kampagne de madprofessionelle om gode råd til lækker mad med mindre salt. Del dit bedste tip og vind et gavekort på 200 kr. til et supermarked.

Læs mere >

Økologisk omlægning i Kriminalforsorgen

Publiceret den 19. oktober 2015

Kriminalforsorgen afsluttede i juni 2015 et økologiomlægningsprojekt der har hjulpet kantiner og køkkener op på 60+ % økologi. Derudover har både ledelse og medarbejdere gennemført økologikurser, hvilket har ført til stigende faglig stolthed bag gryderne.

Læs mere >

Regionshospitalet Randers leverer 100 % økologisk pålæg til fem hospitaler i Midtjylland

Publiceret den 13. oktober 2015

Slagterne fra Regionshospitalet Randers producerer nu deres eget 100 % økologiske pålæg og leverer det ud til fem hospitaler i Midtjylland. Regionshospitalet har Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Læs mere >

Kom til fyraftensmøde hos Uddannelsescenter Holstebro og hør om Det Økologiske Spisemærke

Publiceret 21. september 2015

Uddannelsescenter Holstebro og Økologisk Landsforening har indgået et samarbejde for at fremme økologi i Vestjylland - og arbejder for at få flere økologiske spisemærker til egnen. Torsdag d. 8. oktober afholdes et fyraftensmøde, hvor du kan høre mere hvordan I være med.

Læs mere >

Rekordstort salg af økologi til storkøkkener

Publiceret 17. september 2015

Det samlede salg af økologiske fødevarer i de private og offentlige storkøkkener var på 1, 3 mia kr. i 2014, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik . Det er en stigning på 33 % i forhold til 2013. De offentlige køkkener køber stadig flere økologiske fødevarer og står for 40 % af salget af økologiske fødevarer

Læs mere >

Kom og mød Fødevarestyrelsen på Madens Skueplads

Publiceret 1. september 2015

Tirsdag den 15. og onsdag den 16. september 2015 afholdes den store fødevaremesse Madens Skueplads for madprofessionelle. Det foregår på Dyrskuepladsen i Roskilde. Kom og mød Fødevarestyrelsen i Hal 8 hvor vi er repræsenteret både med en stand med Det Økologiske Spisemærke samt en stand om Nøglehullet på spisesteder.

Læs mere >

Mere dansk mad ved øko-omlægning i storkøkkener

Publiceret 1. september 2015

Erfaringer fra grossisterne viser, at der kommer mere dansk mad på tallerknerne, når offentlige køkkener lægger om til økologi. Dermed aflives myten om at øko-omlægning fører til øget import.

Læs mere >

Besøg et økologisk høstmarked

Publiceret 31. august 2015

Økologiske landmænd i hele landet åbner stalddørene op den 5.-6. september 2015 og byder på sjove oplevelser for børn og voksne.

Læs mere >