Vær med i den nye saltkampagne "Får du for meget?"

Publiceret 6. august 2015

Fødevarestyrelsen gennemfører i uge 43-44 forbrugerkampagnen ”Får du for meget?” med Nøglehullet for både detail, spisesteder, partnere og kommuner. I kan være med til at sætte fokus på salt, og vinde flotte præmier. 

Læs mere >

Bornholmsk øko-boost på blot et år

Publiceret 15. juli 2015

Bornholms Regionskommune igangsatte i 2014 et økologisk omlægningsprojekt ‘Økoløft Bornholm’. Projektets mål var at de offentlige køkkener på Bornholm skulle servere mindst 60 % økologi. Det er lykkedes til fulde: På blot ét år er kommunen gået fra  5 % økologi til 60 % økologi i de offentligt køkkener

Læs mere >

Køkkenet på Horsens sygehus modtager bronze-mærket

Publiceret 15. juli 2015

Køkkenet på sygehuset i Horsens bruger nu mere end 30 % økologiske råvarer i tilberedningen af hospitalsmaden. Derfor er køkkenet nu blevet godkendt til Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Læs mere >

Kom til fyraftensmøde og hør om Det Økologiske Spisemærke

Er I nysgerrig på, hvordan jeres køkken kommer i gang med at bruge Det Økologiske Spisemærke og ønsker i hjælp med ansøgningen, kan I tilmelde jer et af vores fem gratis fyraftensmøder.

Læs mere >

Årets økologiske køkkenroser uddelt til Landbrug & Fødevarers øko-dag

Publiceret 22. juni 2015

Landbrug & Fødevarer uddelte den 18. juni køkkenroser til fem køkkener fra hver deres region på øko-dagen, som blev afholdt for økologiske grossister, producenter og køkkener.

Læs mere >

Seks økologiske spisemærker til den største uddannelsesinstitution i Region Sjælland

Publiceret 18. juni 2015

University College Sjælland har netop sikret sig Det Økologiske Spisemærke i bronze i deres seks kantiner. Det sker efter en lang arbejdsproces, der startede i 2014. 

Læs mere >

2-årigt øko-forløb afsluttet i Uddannelsescenter Holstebro

Publiceret 18. juni 2015

Uddannelsescenter Holstebro og børneinstitutioner fra Viborg, Struer og Herning kommune afsluttede den 3. juni et 2-års økologisk projektforløb med udgivelsen af en ny økologisk kogebog til børn.

Læs mere >

Økologisk omlægning på Hotel- og Restaurantskolen

Publiceret 4. juni 2015

Hotel- og Restaurantskolen er den første uddannelsesinstitution i Danmark, der har gennemført en så massiv økologisk omstillingsproces, som skolen netop har offentliggjort: Fra 9 % i samlet økologi til 66 % på blot halvandet år. Den 21. maj blev omlægningen markeret med et ”økotopmøde” på skolen i Valby.

Læs mere >

Spisemærket kan bruges på festivaller og til events

Publiceret 4. juni 2015

Northside Festival bliver afholdt den 12.-15. juni 2015 i Ådalen, Århus. Festivallen arbejder aktivt for at mindske miljøbelastningen og inviterer kun madboder indenfor der kan servere min. 60% økologi. Det er muligt at skilte med Det Økologiske Spisemærke, selvom det kun er i en begrænset periode, at der serveres mad.

Læs mere >

Sølv-fejring af Fødevarestyrelsens kantine

Publiceret 4. juni 2015

Når I bliver godkendt til et økologisk spisemærke skal det fejres! Der er flere måder hvorpå fejringen kan foregå. Her kan I se hvordan sølv-mærket blev fejret i Fødevarestyrelsens kantine i Glostrup den 21. maj. Kantinen blev udsmykket og der var blevet lavet sølvkage og rabarbersaft, og Det Økologiske Spisemærke i sølv blev overrakt af Fødevarestyrelsens direktør.

Læs mere >