artikel koekken

 

Gør økologien synlig

Når et køkken er registreret og godkendt kan Det Økologiske Spisemærke bruges i markedsføring af spisestedet. Dermed bliver det synligt, at køkkenet arbejder seriøst med økologi og tænker over, hvad der serveres og tager ansvar for miljøet.

 

Det Økologiske Spisemærke gør det nemt for brugerne at se, hvad dit spisested står for. Hvis du er i en institution, kan det være med til at tiltrække forældre – eller gæster hvis dit spisested er en restaurant eller café.

 

Ved at omlægge spisestedet til økologi, gør du ikke bare dig selv en tjeneste, men også naturen, grundvandet og dyrene.

 

 

Det første mærke kan være lige om hjørnet

Vejen fra jeres første tanker om mærket, til at I står med det i hænderne, behøver ikke at være lang. Det kan være at I allerede køber mindst 30% økologiske varer?

 

Under fanen 'Øko-regnskab og ansøgning' kan I finde en vejledningsvideo der guider jer igennem ansøgningsprocessen. Det er også her, at I finder øko-regnskabet til download og her at I indsender jeres ansøgning. 

 

 

Spisesteder der anretter eller opvarmer fødevarer 

Spisesteder, der kun anretter eller opvarmer fødevarer produceret i et andet spisemærke-godkendt køkken, kan også få Det Økologiske Spisemærke.

 

Spisestedet, der anretter, skal registreres hos Fødevarestyrelsen med dokumentation for, at maden produceres i et spisemærke-godkendt køkken. Derudover skal spisestedet mindst hver tredje måned sikre sig, at produktionskøkkenet fortsat opfylder betingelserne for mærket.

 

Denne type spisested skal ikke selv indsende eller opbevare opgørelser over økologiprocenten.

 

Bagere, der har tilknyttet en café, og slagtere, som leverer mad ud af huset, kan også få det økologiske spisemærke.

 

 

En fælles succes

Det Økologiske Spisemærke kan være et fælles håndgribeligt pejlemærke for, hvad I sammen arbejder for – eller hen mod – i køkkenet.

 

At opnå Det Økologiske Spisemærke er en fælles succes. En økologisk omstilling i køkkenet skaber ofte faglig udvikling, glæde og stolthed. Spisemærket fortjener at blive fejret og vist frem.

 

Få idéer til fejring af spisemærket her >  

Læs mere

Vejledning om økologisk storkøkkendrift

Klik her >


Se vejledningvideo

Klik her >


Ansøg og send dit øko-regnskab

Klik her >


Faktaark: Hvor høj økologiprocent giver de forskellige varer?

Klik her >

 

vaelg oeko fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler

to-top