Ildsjæle sætter Aabenraa kommune på Danmarkskortet

Publiceret den 20. november 2017

Ved en fælles indsats er det lykkedes Børnehuset Bakkebo i Aabenraa kommune at opnå Det Økologiske Spisemærke i sølv på blot 1 år. Torsdag den 2. november var madprofessionelle fra Syd- og Sønderjylland, inviteret til møde i byrådssalen for at høre om de erfaringer, der er høstet undervejs i omlægningsprocessen.

Læs mere >

500+ økologiske spisemærker i Region Midtjylland

Publiceret den 9. november 2017

Der er guld, sølv og bronze for enden af regnbuen i Aarhus. Region Midtjylland, med Aarhus i spidsen, runder nemlig spisemærke nr. 500. Mere end 100 nye spisemærker på mindre end et år, betyder at midtjyderne kan klappe sig selv på skulderen og være stolte af den økologiske udvikling i deres lokalområde.

Læs mere >

Nyt look på øko-regnskabet

Publiceret den 25. oktober 2017

Så gik den ikke længere! Det gamle øko-regnskabs ark er blevet pensioneret og erstattet af en mere tidssvarende løsning.

Læs mere >

Nye rekord tal: Så mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 29. september 2017

Rekord mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke. Nye tal fra YouGov viser, at danskernes kendskab til mærket er stigende, ligesom tilliden til Det Økologiske Spisemærke forbliver meget høj.

Læs mere >

Helt nye øko materialer og en ny hjemmeside

Publiceret den 26 september 2017

Der findes nu endnu flere nye materialer til hoteller, restauranter og cafeer som enten allerede arbejder med Det Økologiske Spisemærke – eller som påtænker at omlægge til økologi.

Læs mere >

TAK for en fantastisk #økofejring - se alle de flotte billeder

Den store Økofejringsdag rullede fornyligt hen over Danmark, som en del af en to ugers kampagne for Det Økologiske Spisemærke. Rekord mange spisesteder fra hele landet deltog, og brugte ivrigt #økofejring til at flage op for økologien.

Læs mere >

Vær med i et lokalt netværk for professionelle køkkener

Publiceret den. 21 september

Kom og vær med i et spændende lokalt netværk for professionelle køkkener. Netværket er åbent for alle professionelle køkkener, som arbejder med økologi og bæredygtighed, eller som gerne vil i gang.

Læs mere >

Gratis forløb: Kickstart din økologiomlægning

Publiceret den 21. september

Er du allerede hoppet med på bølgen og har lagt om til økologi i dit køkken? Eller står du stadig i startfeltet og tænker over, hvordan du kommer i gang? Så kom med på gratis inspirationsforløb.

Læs mere >

Og vinderne er...... #økofejring

Publiceret den 11. september 2017

Vinderne af årets #økofejring foto-konkurrence er netop fundet! Stort tillykke til de tre vindere iblandt kantine/køkken og de tre vindere iblandt hotel/restaurant/café! Vi vil gerne sige TUSIND TAK for jeres store opbakning til den økologiske fejringsdag fredag den 1. september og for de mere end 250 #økofejring billeder, som vi har skulle udtrække de seks vindere fra! 

Læs mere >

Hoteller, restauranter og cafeer køber økologi som aldrig før

Publiceret den 30. august 2017

Der er fart på salget af økologiske føde- og drikkevarer til foodservice og den stejle stigning fortsatte i 2016 og endte på mere end 2 mia. kr. Det er 21 pct. højere end salget i 2015. Økologiske varer udgjorde 9,2 pct. af det samlede salg af madvarer til foodservice i 2016. 

Læs mere >