Danmark inspirerer udlandet med Det Økologiske Spisemærke

Publiceret d. 10 april 2018

Man siger at en god ide skal deles! Derfor er Fødevarestyrelsen heller ikke spor kede af at udlandet har kigget os over skulderen og ladet sig inspirere af Det Økologiske Spisemærke. 

Læs mere >

Tilbageblik på Foodexpo 2018 - sikke en fest!

Publiceret den 10. april 2018

Tak til alle jer der kiggede forbi Fødevarestyrelsens stand på Foodexpo 2018 i Herning.  Messen havde i alt ca. 27.000 besøgende fordelt over tre dage, så der var fart på over hele linjen - særligt på Fødevarestyrelsens smoothiecykler.

Læs mere >

Ny app guider både danskere og turister til økologiske spisesteder

Publiceret den 28. marts 2018

​Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har sammen udviklet appen "Økologiske Spisesteder" som findes på både dansk, engelsk og tysk. Appen skal gøre det let for danskere og turister at finde vej til caféer, restauranter og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Læs mere >

Opjustering af tal: Der bliver købt meget mere økologi end først antaget

Publiceret den 1. marts 2018

Danmarks Statistik opjusterer nu detailomsætningen af økologiske fødevarer i år 2015 og 2016. Der er blevet langet mere økologi over disken end først antaget.

Læs mere >

Nye materialer på dansk, engelsk tysk og fransk. Se dem online her!

Publiceret den. 28 februar 2018

Fødevarestyrelsen har fået udarbejdet nye flotte pixi-foldere om Det Økologiske Spisemærke på flere forskellige sprog. Hvis du ikke er så heldig at have et fysisk eksemplar i hånden, så kan du nu kigge med online.

Læs mere >

Kør grøn energi og bliv inspireret af Cateringlandsholdet på Foodexpo 2018

Publiceret den 30. januar 2018

I år kan du møde Fødevarestyrelsen i hal J3 (øko-hallerne) og høre mere om, hvordan du let kommer i gang med Det Økologiske Spisemærke og Måltidsmærket. Du kan også lave mad med Cateringlandsholdet eller konkurrere mod din kollega om, hvem der først kan cykle en "greenie" klar!

Læs mere >

Ildsjæle sætter Aabenraa kommune på Danmarkskortet

Publiceret den 20. november 2017

Ved en fælles indsats er det lykkedes Børnehuset Bakkebo i Aabenraa kommune at opnå Det Økologiske Spisemærke i sølv på blot 1 år. Torsdag den 2. november var madprofessionelle fra Syd- og Sønderjylland, inviteret til møde i byrådssalen for at høre om de erfaringer, der er høstet undervejs i omlægningsprocessen.

Læs mere >

500+ økologiske spisemærker i Region Midtjylland

Publiceret den 9. november 2017

Der er guld, sølv og bronze for enden af regnbuen i Aarhus. Region Midtjylland, med Aarhus i spidsen, runder nemlig spisemærke nr. 500. Mere end 100 nye spisemærker på mindre end et år, betyder at midtjyderne kan klappe sig selv på skulderen og være stolte af den økologiske udvikling i deres lokalområde.

Læs mere >

Nyt look på øko-regnskabet

Publiceret den 25. oktober 2017

Så gik den ikke længere! Det gamle øko-regnskabs ark er blevet pensioneret og erstattet af en mere tidssvarende løsning.

Læs mere >

Nye rekord tal: Så mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 29. september 2017

Rekord mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke. Nye tal fra YouGov viser, at danskernes kendskab til mærket er stigende, ligesom tilliden til Det Økologiske Spisemærke forbliver meget høj.

Læs mere >