Nye rekord tal: Så mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 29. september 2017

Rekord mange danskere kender nu Det Økologiske Spisemærke. Nye tal fra YouGov viser, at danskernes kendskab til mærket er stigende, ligesom tilliden til Det Økologiske Spisemærke forbliver meget høj.

Læs mere >

Ny hjemmeside specielt for restaurationbranchen

Publiceret den 26 september 2017

Der findes nu en helt ny hjemmeside for de hoteller, restauranter og cafeer som enten allerede arbejder med Det Økologiske Spisemærke – eller som påtænker at omlægge til økologi.

Læs mere >

TAK for en fantastisk #økofejring - se alle de flotte billeder

Den store Økofejringsdag rullede fornyligt hen over Danmark, som en del af en to ugers kampagne for Det Økologiske Spisemærke. Rekord mange spisesteder fra hele landet deltog, og brugte ivrigt #økofejring til at flage op for økologien.

Læs mere >

Vær med i et lokalt netværk for professionelle køkkener

Publiceret den. 21 september

Kom og vær med i et spændende lokalt netværk for professionelle køkkener. Netværket er åbent for alle professionelle køkkener, som arbejder med økologi og bæredygtighed, eller som gerne vil i gang.

Læs mere >

Gratis forløb: Kickstart din økologiomlægning

Publiceret den 21. september

Er du allerede hoppet med på bølgen og har lagt om til økologi i dit køkken? Eller står du stadig i startfeltet og tænker over, hvordan du kommer i gang? Så kom med på gratis inspirationsforløb.

Læs mere >

Og vinderne er...... #økofejring

Publiceret den 11. september 2017

Vinderne af årets #økofejring foto-konkurrence er netop fundet! Stort tillykke til de tre vindere iblandt kantine/køkken og de tre vindere iblandt hotel/restaurant/café! Vi vil gerne sige TUSIND TAK for jeres store opbakning til den økologiske fejringsdag fredag den 1. september og for de mere end 250 #økofejring billeder, som vi har skulle udtrække de seks vindere fra! 

Læs mere >

Hoteller, restauranter og cafeer køber økologi som aldrig før

Publiceret den 30. august 2017

Der er fart på salget af økologiske føde- og drikkevarer til foodservice og den stejle stigning fortsatte i 2016 og endte på mere end 2 mia. kr. Det er 21 pct. højere end salget i 2015. Økologiske varer udgjorde 9,2 pct. af det samlede salg af madvarer til foodservice i 2016. 

Læs mere >

Nyt øko magasin: Spisemærkerne spirrer i provinsen

Publiceret den 28. august 2017

Nye kunder og presseomtale er nogle af frugterne ved at være økologisk frontløber i provinsen. Det er meldingen fra tre spisesteder med guldmærke, magasinet 'Økologi i Store Gryder' har besøgt. I magasinet giver fagfolk fra hele landet gode råd om at lægge om til økologi. 

Læs mere >

Organic, ökologisch eller biologique?

Publiceret den 28. august 2017

Forbrugerne efterspørger i højere grad økologi når de spiser ude, og flere og flere hoteller, restauranter og caféer ansøger om Det Økologiske Spisemærke. Derfor sætter Fødevarestyrelsen nu særligt fokus på markedsføringsmulighederne med økologi på de private spisesteder og lancerer en række spisemærke-materialer på engelsk, tysk og fransk.

Læs mere >

Flax & Beets: Grøn øko-café med visioner

Publiceret den 22. august 2017

Caféen Flax & Beets tæt ved Nyhavn i indre by er en 100 % økologisk – og i høj grad vegansk – salatbar. Udover salater laver ejer Cecilie Juel-Jacobsen også sandwiches, juice, kaffe og veganske søde sager som fx cookies eller brownies bagt på sorte bønner.

Læs mere >