500+ økologiske spisemærker i Region Midtjylland

Der er guld, sølv og bronze for enden af regnbuen i Aarhus. Region Midtjylland, med Aarhus i spidsen, runder nemlig spisemærke nr. 500. Mere end 100 nye spisemærker på mindre end et år, betyder at midtjyderne kan klappe sig selv på skulderen og være stolte af den økologiske udvikling i deres lokalområde.

 

Aarhus trækker en stor del af læsset men ikke helt alene

Som i resten af Danmark, er det i de større byer, der ser størst tilgang af økologiske spisemærker. I Aarhus kan man f.eks. bryste sig af mere end 20 økologiske restauranter, cafeer og hoteller samt hundredevis af økologiske kantiner og køkkener.

 

Det er dog ikke kun i Aarhus at man har fået øjnene op for økologien. I Silkeborg står findes der ca. 50 økologiske spisemærker, fordelt på byens køkkener.

 

Vindmøller og øko-frokost

Generelt skal der ikke ledes længe i Midtjylland for at finde økologiske madtilbud. Hvad end det er i øst hvor Efterskolen Helle kaster øko-glans over spidsen af Djursland med et flot spisemærke i bronze, eller på vestkysten hvor medarbejderne hos Vestas i Ringkøbing kan tage en pause fra at bygge verdens største vindmøller og nyde frokosten i deres øko-sølvmærkede kantine.  

 

Hos Fødevarestyrelsen ønsker vi alle ca. 1.3 millioner midtjyder tillykke med det flotte resultat og glæder os til at se endnu mere økologi i fremtiden.

 

Klik på linket i boksen til højre, og gå selv på opdagelse i Region Midtjyllands 500+ øko køkkener.

Læs mere
Prøv Det Økologiske Danmarkskort her>

vaelg oeko fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler

to-top