Nyt øko magasin: Spisemærkerne spirrer i provinsen

Publiceret den 28. august 2017

Nye kunder og presseomtale er nogle af frugterne ved at være økologisk frontløber i provinsen. Det er meldingen fra tre spisesteder med guldmærke, magasinet 'Økologi i Store Gryder' har besøgt. I magasinet giver fagfolk fra hele landet gode råd om at lægge om til økologi. 

Læs mere >

Organic, ökologisch eller biologique?

Publiceret den 28. august 2017

Forbrugerne efterspørger i højere grad økologi når de spiser ude, og flere og flere hoteller, restauranter og caféer ansøger om Det Økologiske Spisemærke. Derfor sætter Fødevarestyrelsen nu særligt fokus på markedsføringsmulighederne med økologi på de private spisesteder og lancerer en række spisemærke-materialer på engelsk, tysk og fransk.

Læs mere >

Flax & Beets: Grøn øko-café med visioner

Publiceret den 22. august 2017

Caféen Flax & Beets tæt ved Nyhavn i indre by er en 100 % økologisk – og i høj grad vegansk – salatbar. Udover salater laver ejer Cecilie Juel-Jacobsen også sandwiches, juice, kaffe og veganske søde sager som fx cookies eller brownies bagt på sorte bønner.

Læs mere >

Sinatur: Danmarks første hotelkæde med Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 22. august 2017

Det er ti år siden, at hotelkæden Sinatur så dagens lys da seks naturskønne hoteller i Danmark blev samlet under ét fælles brand. I 2013 blev de den første hotelkæde til at få Det Økologiske Spisemærke i bronze, der er gæsternes garanti for, at 30-60 % af alle mad- og drikkevarer er økologiske.

Læs mere >

Anchers café: Økologisk frontrunner i Skagen

Publiceret den 22. august 2017

I Skagen kan der være langt imellem de økologiske spisesteder. Netop dét var motivationen for Charlotte Beck Jensen, som er daglig leder i Anchers café, til at sætte fokus på de økologiske råvarer og markedsføre sig aktivt med Det Økologiske Spisemærke.

Læs mere >

NORD: Fastfood i nye klæder

Publiceret den 22. august 2017

Drømmen om et convenience-koncept med gode økologiske råvarer var noget, som Annette Møller Therkelsen længe havde drømt om. For tre år siden udlevede hun så drømmen, da hun startede virksomheden NORD der serverer 100 % økologisk fastfood ’i nye klæder’.

Læs mere >

Cafe Ganefryd: Økologisk vegetar mad i Latinerkvarteret

Publiceret den 22. august 2017

For den vegetariske café Ganefryd i Aarhus, har økologi altid været det naturlige valg og det er ikke kun fordi caféen er opstået som en knopskydning på en helsekostforretning.

Læs mere >

Ny landsdækkende kampagne for Det Økologiske Spisemærke!

Publiceret den 22. august 2017

Mens 100 % af danskerne kender det røde Ø-mærke, kender kun 58 % til Det Økologiske Spisemærke. Derfor lancerer Fødevarestyrelsen nu en landsdækkende kampagne i uge 35-36 og du er inviteret på øko-date!

Læs mere >

Danmark går på øko-date - fredag den 1. september

Publiceret den 10. juli 2017

Fødevarestyrelsen afholder kampagne for Det Økologiske Spisemærke den 28. aug. – 10. sept. 2017- og vi brug for jeres hjælp! Vær med i kampagnen og flag op for jeres økologiske spisemærke på den økologiske fejringsdag fredag den 1. september.

 

Læs mere >

Går økologi og sundhed hånd i hånd hos dig?

Publiceret 29. juni 2017

Flere og flere professionelle køkkener lægger om til økologi og arbejder med Det Økologiske Spisemærke. Det har ofte positive synergieffekter såsom en sundere måltidssammensætning (f.eks. mindre kød og flere grove grøntsager) samt reduceret madspild. Hvis dette også kendetegner dit køkken, så er det måske en mulighed specifikt at anprise sundhedsaspektet via Måltidsmærket.

 

Læs mere >