Nyt øko-magasin: Kickstart en øko-omlægning

Publiceret den 16. marts 2017

Hvorrdan kommer fagfolkene i et storkøkken i gang med at lægge om til økologi? Og hvad får spisestedet ud af det?

Den type spørgsmål er der konkrete svar på i et magasin, der netop er på gaden. Eller rettere sagt: Ude i hele landets storkøkkener.

Læs mere >

Turismens internationale miljømærke giver point for Det Økologiske Spisemærke

Publiceret den 13. marts 2017

Fødevarestyrelsen har indgået samarbejde med Horesta’s miljømærkning ”Green Key”. Green Key handler om at synliggøre virksomhedernes miljøarbejde, så de kan markedsføre sig som en miljøvenlig virksomhed overfor de besøgende/gæsterne.

Læs mere >

Ministerbesøg på den danske øko-fællesstand på BioFach

Publiceret den 1. marts 2017

Den 10.-13. februar tog 54 danske øko-virksomheder hul på verdens største økologiske messe, BioFach i Nürnberg. Her tiltrak den rekordstore danske fællestand mange internationale indkøbere - og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som talte om den danske succes med Det Økologiske Spisemærke.

Læs mere >

Foto-konkurrence: #økofejring

Publiceret den 20. februar 2017
Er du vild med Det Økologiske Spisemærke? Så vis os hvordan du fejrer jeres Spisemærke ved at uploade et festligt foto med hashtagget #økofejring inden 6. marts. Vi trækker tre heldige vindere, der får tilsendt flotte øko-tshirts (max 10stk pr. køkken) samt en masse andet godt til køkkenet.

Læs mere >

Ny EU-rapport: Økologi har positive effekter på folkesundheden

Publiceret den 15. februar 2017

EU-parlamentet har frigivet en ny rapport der samler op på tidligere forskning af sundhedseffekter af økologisk landbrug og fødevarer. Rapporten konkluderer bl.a. lavere risiko for allergi hos spædbørn, lavere risiko for overvægt og fedme hos voksne samt sundere og mere klimavenlig kost.

Læs mere >

Spis økologisk og mød Det Økologiske Spisemærke på Hørkrams forårsmesse den 1.-2. februar

Publiceret den 1. februar 2017

På Hørkrams forårsmesse i Messe C. Fredericia kan du møde Fødevarestyrelsen på fællesstand sammen med Økologisk Landsforening. Kom forbi stand 144 og få en snak om, hvordan du kommer i gang med Det Økologiske Spisemærke og få en "Kom i gang pakke" med hjem. 

Læs mere >

Hvor hører fisken til i øko-regnskabet?

Publiceret den 19. januar 2017

Kun vildtfangede fisk tæller ikke med i spisemærket; mens alle akvakulturfisk (opdræt) tæller med i økologiregnskabet enten som økologiske eller ikke-økologiske. Det er kun vildtfangede fisk, der ikke indgår i beregningen af den endelige økologiprocent, og dermed tæller neutralt i spisemærkeregnskabet.

Læs mere >

Studenterhusfonden i Aarhus har modtaget 12 økologiske spisemærker i sølv

Publiceret den 16. december 2016

Onsdag d. 14. december fejrede Studenterhusfonden at alle 12 køkkener, der er fordelt på hele Aarhus Universitet, nu kan dokumentere, at de bruger minimum 60 % økologiske varer. Det betyder, at alle studerende, forskere og ansatte dagligt kan spise mad, hvor en stor del af råvarerne er økologiske. 

Læs mere >

Økologisk jul på Steensgaard

Publiceret den 8. december 2016

I 2014 opnåede restauranten ”Spiseriet” på Steensgaard på Sydfyn Det Økologiske Spisemærke i guld. Dermed blev restauranten den første af slagsen på Fyn, der kunne dokumentere en økologiprocent på min. 90 %.

Læs mere >

Nyt øko-magasin om kød til storkøkkenerne

Publiceret den 8. december 2016

Kød er nok den sværeste kategori at kaste sig over, når et køkken skal omlægges til økologi. Men i magasinet Økologi i store gryder nr. 3 møder I fagfolk fra storkøkkener, hvor det er lykkes – og de er klar til at give jer gode råd og tips til jeres økologi-rejse.

Læs mere >