Det Økologiske Spisemærke forbindes oftest med færre sprøjtemidler

Publiceret den 22. november 2016

Ifølge en nyligt udgivet YouGov undersøgelse er danskernes viden omkring, hvad Det Økologiske Spisemærke er godt for, steget markant siden sidste analyse fra 2015. Særligt budskaber omkring at man sparer sig selv for sprøjtemidler (57 %), støtter miljøet (47 %) og får færre tilsætningsstoffer (43 %) er noget forbrugerne forbinder med spisemærkerne.

Læs mere >

Hørning Børneunivers inviterede forældre og børn til åbent 'halloween' køkken

Publiceret den 11. november 2016

Flere gange årligt inviterer ”køkkenpigerne” (som børnene kalder dem) fra Hørning Børneunivers forældre, børn og ansatte til at kigge forbi og smage den mad, som serveres for børnene. Temaerne er forskellige hver gang - denne gang var temaet ”Halloween”.  

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke er velkendt og troværdigt

Publiceret den 27. oktober 2016

58 % af befolkningen kender nu Det Økologiske Spisemærke. Dermed viser en ny undersøgelse fra YouGov, at Det Økologiske Spisemærke er blevet et velkendt mærke blandt befolkningen.

Læs mere >

Økologiteamet på besøg hos Kantine & Køkken i Herning

Publiceret den 26. oktober 2016

Foreningen Kantine & Køkken stod bag et arrangement om fødevarekontrol, som blev afholdt i Herning tirsdag den 26. oktober. 32 kantineledere fra Midt- og Vestjylland var samlet for bl.a. at høre mere om Det Økologiske Spisemærke. 

Læs mere >

Årets vindere af De Økologiske Køkkenroser er fundet

Publiceret den 17. oktober 2016

Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer De Økologiske Køkkenroser til køkkener, der gør en ekstra indsats for økologien og er med til at inspirere andre til at komme med på den økologiske bølge. Køkkenroserne blev uddelt på branchedagen "Fødevaredagen" der blev afholdt den 12. oktober.

Læs mere >

Regionshospitalet Randers bliver Danmarks første hospital med Det Økologiske Spisemærke i guld

Publiceret den 30. september 2016

Som det første hospital i Danmark tildeles Regionshospitalet Randers nu Det økologiske Spisemærke i guld. Det betyder at hospitalet anvender mellem 90-100 % økologiske råvarer i køkkenet - og det er helt uden ekstra omkostninger.

Læs mere >

Se de festlige vinderfotos fra #økofejring foto-konkurrencen!

Publiceret den 26. september 2016

I forbindelse med Fødevarestyrelsens kampagne for Det Økologiske Spisemærke har der kørt to foto-konkurrencer; én for de økologiske spisesteder og én for privatpersoner. Vi opfordrede til at spisesteder og privatpersoner delte deres festlige fejringsbilleder med hashtagget #økofejring og nu har vi fundet vores vindere. Se de flotte vinderfotos her!

Læs mere >

Idrætsinstitutionen Tumlehøjen: "Vi sparer penge på at lave økologisk mad i institutionen"

Publiceret den 19. september 2016

I Idrætsinstitutionen Tumlehøjen i Århus har de Det Økologiske Spisemærke i guld. Kokken Mathias Bastrup Pedersen fortæller om, hvordan de arbejder i køkkenet, og at de har fået råd til mere økologi ved at skære ned på kød, lave mad efter sæson og anvende grovere grøntsager oftere.

Læs mere >

Storkøkkenerne køber økologi som aldrig før

Publiceret den 16. september 2016

Nye tal fra Danmarks Statistik bekræfter forestillingen om et økologisk marked i kraftig vækst. Tallene viser, at salget af økologiske føde- og drikkevarer til foodservice i 2015 voksede med 27 pct. i forhold til 2014. Dette svarer til 357 mio. kr. Landets storkøkkener har dermed i 2015 købt økologi for næsten 1 mio. kr. mere om dagen end året før.

Læs mere >

#Økofejring i Furesø Kommune

Publiceret den 13. september 2016

Da offentlige køkkener landet over i fredags fejrede udbredelsen af det statskontrollerede økologiske spisemærke til den økologiske fejringsdag, toppede Furesø listen med køkken nr. 50 og landets første svømmehalscafé med certificeret øko-mad.

Læs mere >