Stor udbredelse af økologi i køkkener og kantiner

Publiceret den 6. september 2016

På bare et år har næsten 500 nye spisesteder kvalificeret sig til at få Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Ny kampagne skal sikre, at endnu flere danskere kender spisemærkerne. Målet er at øge danskernes efterspørgsel efter måltider, med grøntsager uden sprøjtemidler og kød fra dyr, der har haft høj dyrevelfærd.

Læs mere >

Foto-konkurrence: Kender du byens bedste øko-spisested?

Publiceret den 30. augsut 2016

Kender du byens bedste øko-spisested, så tag del i kampagnen for Det Økologiske Spisemærke og flag op for spisestedet ved at deltage i vores foto-konkurrence! Kampagne kører fra den 5. - 18. september og der er præmier på højkant til de mest festlige billeder!

Læs mere >

Nyt økologisk magasin med gemme-tema

Publiceret den 30. august 2016

I den nye udgave af magasinet Økologi i store gryder kan du læse om gamle håndværk som at sylte og fermentere og hvordan det passer godt ind i en økologisk omlægning af et storkøkken.

Læs mere >

Økologisk fejringsdag fredag den 9. september #økofejring

Publiceret den 29. august 2016

Fødevarestyrelsen flager op for de økologiske spisesteder, ved at opfordre de køkkener og spisesteder der allerede har Det Økologiske Spisemærke til at hylde sig selv til den økologiske fejringsdag fredag den 9. september. Skal I være med?

Læs mere >

Fonden for Økologisk Landbrug åbner støttepulje til køkkenomstilling

Publiceret den 17. august 2016

Der blev tidligere på året prioriteret 90 mio. kr. til at styrke økologiindsatsen for perioden 2016-2018. Heraf blev der afsat 20 mio. kr. til økologisk omstilling af køkkener og I kan søge midler nu.

Læs mere >

Økologisk omstilling giver mere motivation og arbejdsglæde

Publiceret 12. august 2016

Når et køkken lægger om til økologi, kan det medføre at det bliver sjovere at gå på arbejde. En ny undersøgelse viser, at flertallet af køkkenmedarbejdere føler sig mere motiverede til at arbejde, og finder større arbejdsglæde efter en økologisk omstilling af produktionen.

Læs mere >

Ny kampagne for Det Økologiske Spisemærke fra den 5.-18. september

Publiceret 9. august 2016

Har I fejret og markeret overfor de spisende, at I gør en indsats for miljøet, dyrevelfærden og grundvandet ved at bruge økologiske fødevarer? Hvis ikke, så er det nu, at I skal gøre det - også selvom det er et stykke tid siden I fik mærket.

Læs mere >

Økologisk madfest på Roskilde Festival 2016

Publiceret 4. juli 2016

Roskilde festival 2016 er netop afsluttet og i år kunne de besøgende mætte sig i økologiske måltider fra mere end 120 forskellige madboder. Festivallen har i år indført krav til at madbodernes råvarer skal være minimum 75% økologiske.

Læs mere >

Glade smileyer og spisemærker i guld til spisestederne på Northside festival

Publiceret 23. juni 2016

I weekenden besøgte Fødevarestyrelsen Northside festival, for at sikre, at der var styr på hygiejnen og økologien – og det var der! Northside festival er en tilbagevendende musikfestival i Aarhus med store økologiambitioner.

Læs mere >

Silkeborg kommune er i mål – 66 % økologi

Publiceret 14. juni 2016

Efter det 2-årige omlægningsprojekt ”Økologisk omlægning – i tanke, ord og handling” er økologiprocenten i Silkeborg Kommunes daginstitutioner steget fra 15% i 2014 – til 66% i 2016. Dermed er Silkeborg Kommune i mål med den ambitiøse målsætning om mindst 60% økologi.

Læs mere >