Spisemærker til alle køkkener i Furesø kommune

Publiceret 6. juni 2016

Furesø Kommune er gået all-in og de 50 køkkener i kommunen har nu opnået at få Det Økologiske Spisemærke. Daginstitutionerne står for den højeste økologiprocent, men også plejecentre, rådhuskantine, svømmehal, skoler og SFO´er har opnået flotte økologiprocenter. Skolehaver støtter op om økologien i kommunen.

Læs mere >

Madskole i Sydhavnen modtager guld spisemærket

Publiceret 23. maj 2016

Den 19. maj overrakte Fødevareminister Esben Lunde Larsen Det Økologiske Spisemærke i guld til Skolen i Sydhavnen. Skolen er en ’madskole’ hvilket betyder at maden fylder en stor del i elevernes hverdag, da de skiftevis er med til at tilberede sund økologisk mad til skolens øvrige elever.

Læs mere >

Det Økologiske Spisemærke i guld til spisested i Fårup Sommerland

Publiceret 17. maj 2016

Økologiske måltider breder sig til flere og flere af landets spisesteder – nu også i forlystelsesparkerne. I Fårup Sommerland har nyåbnede Skovens - Økologiske Spisested netop fået Det Økologiske Spisemærke i guld, som betyder, at 90-100 procent af maden er økologisk.

Læs mere >

Succesfuld fastholdelse af økologisk omlægning

Publiceret 12. maj 2016

For at holde fast i den økologiske omlægning i et køkken er det vigtigt at inddrage medarbejderne, og at alle medarbejderne i køkkenet har de nødvendige kompetencer for at gennemføre omlægningen. Det er nogle af pointerne om, hvordan man kan fastholde Det Økologiske Spisemærke med succes, som fremgår af rapporten ”Omlægning til økologi – hvad koster det?”

Læs mere >

Over 1600 spisemærker i landet – hvor er de?

Publiceret 12. maj 2016

Der er nu registreret mere end 1600 spisesteder med Det Økologiske Spisemærke, og der er en god vækst i antallet af mærker. Halvdelen af mærkerne er bronze mærker, og det er især kommunerne, der har taget mærkerne til sig. Men hvordan er mærkerne fordelt i landet og på hvilke spisesteder findes spisemærkerne?

Læs mere >

Succes med mere økologi i de offentlige køkkener

Publiceret 12. maj 2016

En statsstøttet ordning rettet mod at hjælpe offentlige køkkener med at gennemføre en økologiomlægning har løftet brugen af økologiske råvarer betydeligt. Blandt mere end 600 deltagende køkkener opfylder 9 ud af 10 køkkener efter omlægningen kravene for Det Økologiske Spisemærke. Omlægningen har desuden haft en positiv betydning for køkkenmedarbejdernes arbejdsmotivation og –glæde. Det viser en stor undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere >

Øko-salget i detailhandlen øges stadig

Publiceret 19. april 2016

Salget af økologiske føde- og drikkevarer i supermarkeder og varehuse udgjorde i 2015 7 mia. kr. Det er 12 % mere end i 2014 og en fordobling af vækstraten, hvis der sammenlignes med udviklingen fra 2013-2014. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere >

Styrket økologiindsats frem mod 2018 – 20 mio. kr. til omstilling af køkkener

Publiceret 19. april 2016

Der er netop afsat 90 mio. kr. til at styrke økologiindsatsen via Fonden for økologisk landbrug for perioden 2016-2018. Indsatsen fokuseres mod national afsætning og eksport, omstilling af køkkener og omlægnings-, fastholdelses- og bæredygtighedstjek for landmænd.

Læs mere >

Mindre madspild giver flere penge til økologi

Publiceret 11. april 2016

Kantiner, der står overfor en økologisk omlægning kan få ekstra penge i budgettet ved at reducere mængden af madspild. Det viser en ny undersøgelse der tyder på, at et øget fokus på madspild kan opveje effekten af højere priser på økologiske produkter, når et køkken omlægger til økologi.

Læs mere >

Sølv til Det Danske Madhus

Publiceret 9. marts 2016

Det Danske Madhus – Hamlet har netop fået overrakt Det Økologiske Spisemærke i Sølv på Foodexpo i Herning, der betyder at mindst 60 % af råvarerne er økologiske. Madhuset leverer mad til 16.000 mennesker dagligt.

Læs mere >