Høje øko-ambitioner på musikfestivallen Northside

Publiceret 12. januar 2016

Musikfestivallen Northside, der har fundet sted i Aarhus siden 2010, har netop udgivet deres årlige bæredygtighedsrapport for 2015. Her er der stort fokus på de økologiske spisemærker og høje ambitioner for 2016.

Læs mere >

Fejring af Det Økologiske Spisemærke i Slagelse

Publiceret 10. december 2015

11 spisemærker blev ved en spisemærkeoverrækkelse den 26 nov. 2015 overrakt til en række plejecentre i Slagelse. Mange af køkkenerne kan nu bryste sig af et økologisk spisemærke i sølv og ligger dermed på en økologiprocent på mellem 60-90 procent.

Læs mere >

Københavns skolemad får økologisk guldmærke

Publiceret 10. december 2015

Skolemaden i København er nu 90-100 procent økologisk! Derfor var EAT-køkkenet inviteret på Københavns Rådhus den 8. december for at modtaget Det Økologiske Spisemærke i guld. Samtlige 47 EAT-boder på Hovedstadens skoler er også blevet hædret med Det Økologiske Spisemærke i guld.

Læs mere >

Søg tilskud til øko-omstilling af køkkener

Publiceret 4. december 2015

Nu er der åbent for ansøgninger til øko-omstilling af køkkener. Som noget nyt kan du nu også søge tilskud til omstilling af private køkkener til økologi under økologifremme-ordning. Der uddeles som sædvanlig også støtte til omstilling af offentlige køkkener.

Læs mere >

Danskerne skal kende Det Økologiske Spisemærke

Publiceret 9. november 2015

Fødevarestyrelsen lancerer i dag en forbrugerkampagne for at øge kendskabet til Det Økologiske Spisemærke. Spisemærkerne vil være synlige i aviser og på mange facebook sider under sloganet: ”Vi har mærket de økologiske spisesteder for dig.

Læs mere >

60% økologi bliver fastholdt i de Bornholmske køkkener

Publiceret 6. november 2015

Køkkenerne i Bornholms Regionskommune har på under to år formået at gå fra ca. 5% til 60% økologisk vareforbrug. Takket være engagerede medarbejdere blev Økoløft Bornholm en succes. Nu har de bornholmske politikere besluttet at sætte penge af til en forankringsstrategi, der skal fastholde de nuværende 60% økologi.

Læs mere >

Kom til fyraftensmøde om Det Økologiske Spisemærke i Glostrup

Publiceret 6. november 2015

Er I nysgerrig på, hvordan jeres køkken kommer i gang med at bruge Det Økologiske Spisemærke og ønsker i hjælp med ansøgningen, kan I tilmelde jer det gratis fyraftensmøde i Glostrup den 30. november 2015.

Læs mere >

Kom med til spisemærkeoverrækkelse på Foodexpo 6.-8. marts 2016

Publiceret 19. oktober 2015

I 2016 åbner Nordens største fagmesse op for alle, der lever for og arbejder med mad. På fødevaremessen hyldes økologien, og jeres køkken har mulighed for at få overrakt Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze!

Læs mere >

Mere økologi og arbejdsglæde i Randers Kommunes køkkener

Publiceret 19. oktober 2015

Randers Kommunes køkkener er netop igang med et økologiprojekt der skal sikre at mindst 30 % af maden der produceres i kommunen er økologisk. Derfor var køkken- og plejepersonalet for nyligt på ekskursion til tre økologiske landbrug.

Læs mere >

Saltstafet - del dit bedste tip til mad med mindre salt

Publiceret 19. oktober 2015

Vi kan forvente 400.000 færre danskere med forhøjet blodtryk, hvis vi tager toppen af saltforbruget. Derfor spørger Fødevarestyrelsen i en ny kampagne de madprofessionelle om gode råd til lækker mad med mindre salt. Del dit bedste tip og vind et gavekort på 200 kr. til et supermarked.

Læs mere >