Økologisk omlægning i Kriminalforsorgen

Publiceret den 19. oktober 2015

Kriminalforsorgen afsluttede i juni 2015 et økologiomlægningsprojekt der har hjulpet kantiner og køkkener op på 60+ % økologi. Derudover har både ledelse og medarbejdere gennemført økologikurser, hvilket har ført til stigende faglig stolthed bag gryderne.

Læs mere >

Regionshospitalet Randers leverer 100 % økologisk pålæg til fem hospitaler i Midtjylland

Publiceret den 13. oktober 2015

Slagterne fra Regionshospitalet Randers producerer nu deres eget 100 % økologiske pålæg og leverer det ud til fem hospitaler i Midtjylland. Regionshospitalet har Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Læs mere >

Kom til fyraftensmøde hos Uddannelsescenter Holstebro og hør om Det Økologiske Spisemærke

Publiceret 21. september 2015

Uddannelsescenter Holstebro og Økologisk Landsforening har indgået et samarbejde for at fremme økologi i Vestjylland - og arbejder for at få flere økologiske spisemærker til egnen. Torsdag d. 8. oktober afholdes et fyraftensmøde, hvor du kan høre mere hvordan I være med.

Læs mere >

Rekordstort salg af økologi til storkøkkener

Publiceret 17. september 2015

Det samlede salg af økologiske fødevarer i de private og offentlige storkøkkener var på 1, 3 mia kr. i 2014, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik . Det er en stigning på 33 % i forhold til 2013. De offentlige køkkener køber stadig flere økologiske fødevarer og står for 40 % af salget af økologiske fødevarer

Læs mere >

Kom og mød Fødevarestyrelsen på Madens Skueplads

Publiceret 1. september 2015

Tirsdag den 15. og onsdag den 16. september 2015 afholdes den store fødevaremesse Madens Skueplads for madprofessionelle. Det foregår på Dyrskuepladsen i Roskilde. Kom og mød Fødevarestyrelsen i Hal 8 hvor vi er repræsenteret både med en stand med Det Økologiske Spisemærke samt en stand om Nøglehullet på spisesteder.

Læs mere >

Mere dansk mad ved øko-omlægning i storkøkkener

Publiceret 1. september 2015

Erfaringer fra grossisterne viser, at der kommer mere dansk mad på tallerknerne, når offentlige køkkener lægger om til økologi. Dermed aflives myten om at øko-omlægning fører til øget import.

Læs mere >

Besøg et økologisk høstmarked

Publiceret 31. august 2015

Økologiske landmænd i hele landet åbner stalddørene op den 5.-6. september 2015 og byder på sjove oplevelser for børn og voksne.

Læs mere >

Vær med i den nye saltkampagne "Får du for meget?"

Publiceret 6. august 2015

Fødevarestyrelsen gennemfører i uge 43-44 forbrugerkampagnen ”Får du for meget?” med Nøglehullet for både detail, spisesteder, partnere og kommuner. I kan være med til at sætte fokus på salt, og vinde flotte præmier. 

Læs mere >

Bornholmsk øko-boost på blot et år

Publiceret 15. juli 2015

Bornholms Regionskommune igangsatte i 2014 et økologisk omlægningsprojekt ‘Økoløft Bornholm’. Projektets mål var at de offentlige køkkener på Bornholm skulle servere mindst 60 % økologi. Det er lykkedes til fulde: På blot ét år er kommunen gået fra  5 % økologi til 60 % økologi i de offentligt køkkener

Læs mere >

Køkkenet på Horsens sygehus modtager bronze-mærket

Publiceret 15. juli 2015

Køkkenet på sygehuset i Horsens bruger nu mere end 30 % økologiske råvarer i tilberedningen af hospitalsmaden. Derfor er køkkenet nu blevet godkendt til Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Læs mere >