Kom nemt i gang med dit øko-regnskab

 

Storkoekken1

  

Det er nemt at komme i gang

Spisemærket kan anvendes af alle professionelle køkkener, der er registreret i smiley-ordningen og det er gratis at være med. Det eneste, det kræver for at komme i gang med spisemærket, er dine fakturaer/opgørelser fra din/dine leverandører tre måneder bagud samt en computer med internetadgang. 

 

Opgørelsen laves på baggrund af de indkøbte føde- og drikkevarer i køkkenet med undtagelse af enkelte varegrupper, såsom nonfood, vand, salt og så altså kød fra jagt/vildt og vildtfangede fisk. Disse varegrupper kan ikke være økologiske og derfor undtages de for beregningen af økologiprocenten.

 

 

En eller flere leverandører? 

Har du kun én leverandør og kun én tre-måneders opgørelse over økologiprocenten, behøver du ikke at udfylde et øko-regnskab. Opgørelsen fra din leverandør skal her blot indscannes eller gemmes elektronisk og sendes til Fødevarestyrelsen elektronisk via linket i boksen til højre.

 

Har du flere leverandører, skal du lave et øko-regnskab ved at udfylde Excel-arket "Øko-regnskab". Skemaet er et regneark, som hjælper med at beregne din økologiprocent. Du finder øko-regnskabet via linket i boksen til højre.

 

Der skal være dokumentation for alle posteringer i øko-regnskabet. Det vil sige, at du skal gemme de fakturaer, som ligger til grund for din opgørelse.

 

Det er kun de varer på fakturaer, bon'er, følgedokumenter m.v., som tydeligt er angivet som økologiske, der kan medregnes som økologisk. 

 

 

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til øko-regnskabet eller andre spørgsmål til Det Økologiske Spisemærke, er du være velkommen til at kontakte Fødevarestyrelsens økologi-team.

 

Kontakt os på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere

Hent og udfyld dit øko-regnskab

Klik her >


Se vejledningsvideo

Klik her >


Ansøg og send dit øko-regnskab

Klik her >

vaelg oeko fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler

to-top