Dekorativt. Jubilæums webbanner

 

Kom godt i gang

Det er nemt at komme i gang

Spisemærket kan anvendes af alle professionelle køkkener, der er registreret i smiley-ordningen og det er gratis at være med. Det eneste, det kræver for at komme i gang med spisemærket, er dine fakturaer/opgørelser fra din/dine leverandører tre måneder bagud samt en computer med internetadgang. 

Opgørelsen laves på baggrund af de indkøbte føde- og drikkevarer i køkkenet med undtagelse af enkelte varegrupper, såsom nonfood, vand, salt og kød fra jagt/vildt samt vildtfangede fisk. Disse varegrupper kan ikke være økologiske og derfor undtages de for beregningen af økologiprocenten.

Se vejledningsvideoen her

 

En eller flere leverandører? 

Har du kun én leverandør og kun én tre-måneders opgørelse/faktura, behøver du ikke at udfylde et øko-regnskab. Opgørelsen fra din leverandør skal blot scannes eller gemmes elektronisk og sendes til Fødevarestyrelsen elektronisk via linket nederst "Jeg vil gerne ansøge".

Har du flere leverandører, skal du lave et øko-regnskab ved at udfylde excel-arket "Øko-regnskab" nedenfor. Skemaet er et regneark, som hjælper med at beregne din økologiprocent. Du finder øko-regnskabet via linket i boksen til højre. Der skal være dokumentation for alle posteringer i øko-regnskabet. Det vil sige, at du skal gemme de fakturaer, som ligger til grund for din opgørelse. Det er kun de varer på fakturaer, bon'er, følgedokumenter m.v., som tydeligt er angivet som økologiske, der kan medregnes som økologisk. 

Læs mere om regler og kontrol her 

 

Hent og udfyld dit øko-regnskab

Nedenfor kan du downloade dit øko-regnskab. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal gøre, kan du med fordel se Fødevarestyrelsens vejledningsvideo der guider dig igennem ansøgningsproces og udfyldelse af øko-regnskab inden du går i gang. Økologi-procenten i øko-regnskabet vil automatisk justere sig, eftersom du indtaster dine varer. Hvis skemaet er låst, når du åbner det, skal du huske at trykke på knappen "aktiver redigering" øverst i dokumentet. 

Download dit øko-regnskab her

 

Ansøg og send dit øko-regskab

Selve ansøgningen til Det Økologiske Spisemærke foregår online via Fødevarestyrelsen's hjemmeside. På hjemmesiden bliver du guidet gennem, hvordan du sender ansøgningen med dit regnskab vedhæftet. Vigtigt: Findes der flere afdelinger/køkkener på samme adresse, er det vigtigt at I noterer jeres afdelingsnavn ved ansøgning om Det Økologiske Spisemærke. 

Ansøg om spisemærket her

 

Godkendelse og bestilling af materialer

Når du har sendt dit øko-regnskab til Fødevarestyrelsen, går der 2-4 uger, inden det er blevet behandlet færdigt. Først når du har modtaget din registrering som bruger af Det Økologisk Spisemærke fra Fødevarestyrelsen, må du markedsføre dig med dit økologiske spisemærke.

Find materialer til at printe og bruge til online markedsføring under fanen "Hent materialer" eller "Design materialer". Alle fysiske materialer bestilles via webshoppen hos Komiteen for Sundhedsoplysning fra 1. april 2020.

Komiteen for sundhedsoplysnings's webshop

 

 

Vi kan hjælpe

Vi kan hjælpe

KONTAKT

Ansøg

Jeg vil gerne ansøge

ANSØG HER