Nyheder

Furesø Kommune tæt på at opfylde 2020-økologimålsætning

12.03.2019

Ifølge Furesø Kommunes Miljø- og Klimapolitik skal alle køk­kener i Furesø Kommune anvende mindst 80 % økologiske fødevarer i 2020. Omlægningen har både sundhedsfremmende og miljømæssigt sigte, idet de økologiske menuer sammensættes af friske, årstidsbestemte råvarer med mere frugt og grønt og madspild bliver reduceret.

Økologien hjælper kommuner med at løfte FN’s verdensmål

12.03.2019

Magasinet 'Løft Verdensmålene' fra Økologisk Landsforening sætter skarpt fokus på, hvordan alle landets kommuner kan bruge økologien som redskab til at løfte FN’s verdensmål – lige fra at sikre rent drikkevand til at lette på klima-aftrykket. Magasinet er lige nu på vej ud til alle kommunalpolitikere og nøglepersoner i landets kommuner.

Det Økologiske Spisemærke fejrer 10 års fødselsdag!

22.02.2019

Det er præcis 10 år siden, at Det Økologiske Spisemærke så dagens lys og for alvor satte fokus på økologien på spisesteder.  Efterspørgslen på økologi er siden steget markant ligesom danskernes kendskab til mærket er steget. Det synes vi i Fødevarestyrelsen skal fejres!

Kendskabet til Det Økologiske Spisemærke stiger fortsat

22.02.2019

Flere end 2 ud af 3 danskere kender Det Økologske Spisemærke 10 år efter mærkets lancering og mange vælger spisested ud fra, om der bliver serveret økologisk mad & drikke. Det viser tal fra en nyligt gennemført YouGov analyse om Det Økologiske Spisemærke.

Brug appen ”økologiske spisesteder”, hvis der skal økologi på tallerkenen

22.02.2019

Er I hotel, restaurant eller cafe med Det Økologiske Spisemærke kan I blive en del af appen ´Økologiske Spisesteder´. Henvend jer til det nærmeste Guide Danmark turistkontor for at blive tilmeldt. Appen hjælper forbrugerne med at finde økologiske spisesteder nær dem.

Albertslund rykker på Øko-procenterne

15.02.2019

Stadigt flere kommuner har en klima- og økologistrategi samt ambitiøse planer for fremtiden. En af disse er Albertslund Kommune, der allerede har en høj økologiprocent og nu ønsker at øge synligheden.

Guld til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

30.11.2018

Endnu en god nyhed om Det Økologiske Spisemærke blev annonceret i sidste uge, da køkkenchef for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Michael Allerup fik overrakt Guldmærket. Køkkenenheden er dermed det første hospitalskøkken i Region Hovedstaden med den flotte udmærkelse.

Ny kampagne for Det Økologiske Spisemærke 

19.10.2018

I uge 43-46 kører Fødevarestyrelsen endnu en kampagne for Det Økologiske Spisemærke. Kampagnen kommer i kølvandet på netop udgivne tal fra Danmarks Statistik, som viser, at økologien er i fremgang blandt de danske spisesteder.

 International hæder til økologiarbejdet i Danmark 

12.10.2018

Danmark er på mange måder verdens førende økologination. I 2017 udgjorde økologi 13,3 pct. af dagligvaremarkedet og 9,3 pct. af foodservice markedet. De årlige vækstrater er tocifrede. Men hvorfor har økologien en så fremtrædende placering i Danmark?

Stor stigning i indkøb af økologiske fødevarer til de professionelle køkkener

12.10.2018

De professionelle køkkener rundt omkring i landet fortsætter med at øge deres indkøb af økologiske føde- og drikkevarer. Nye tal fra Danmarks Statistik, viser at den økologiske omsætning er steget med 20 % fra 2016 til 2017 og omsætningen har nu passeret to milliarder kroner. Dermed er 9,3 procent af alle fødevarer i den danske foodservice sektor af økologisk oprindelse.

Børnehuset Bakkebo er med på mærkerne!

26.09.2018

Det er ikke kun de større byer, der er med på mærkerne. Fødevarestyrelsen har uddelt 27 Økologiske Spisemærker rundt omkring i Sønderjylland, heriblandt til Børnehuset Bakkebo, der ligger i Åbenrå. De er den eneste daginstitution i Sønderjylland, der går de efter Det Økologiske Guldmærke, og de har et mål om at sprede det gode budskab om økologiomlægning ud til flere.

Økologi, løver og snurrende tekopper

11.06.2018

I Danmark er vi rigtig gode til økologi! Faktisk er de danske forbrugere verdensmestre i økologisk forbrug i privaten. Men interessen for økologi i udespisningen vokser også og det kan blandt andet aflæses i antallet af Økologiske Spisemærker, der snart runder en flot milepæl med 2.500 mærker fordelt over hele landet. Det er mere end en fordobling siden 2014 og de professionelle køkkener er dermed ét af flere vækstmarkeder for dansk økologi.

Northside festival nærmede sig 100% økologi

07.06.2018

Da NorthSide-festival, slog dørene op til tre dages festligheder i Aarhus var de ifølge Økologisk Landsforening, blot et mulehår fra at være 100 procent økologiske i deres mad og drikke udbud.

Nye tal: Historisk stor vækst i øko-salget

07.05.2018

Salget af økologi vokser med rekordfart. Danskerne købte økologiske fødevarer for 11,3 milliarder kroner i dagligvarehandlen i 2017, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på 31 procent i forhold sidste års opgørelse. Tallene inkluderer for første gang det boomende online-salg af økologi. Selv uden online-tallene er der tale om en rekordvækst i kroner og øre, vurderer Økologisk Landsforening.

Danmark inspirerer udlandet med Det Økologiske Spisemærke

10.04.2018

Man siger at en god ide skal deles! Derfor er Fødevarestyrelsen heller ikke spor kede af at udlandet har kigget os over skulderen og ladet sig inspirere af Det Økologiske Spisemærke.

Tilbageblik på Foodexpo 2018 - sikke en fest!

10.04.2018

Tak til alle jer der kiggede forbi Fødevarestyrelsens stand på Foodexpo 2018 i Herning.  Messen havde i alt ca. 27.000 besøgende fordelt over tre dage, så der var fart på over hele linjen - særligt på Fødevarestyrelsens smoothiecykler. Det var en messe, hvor der blev cyklet masser af grøn energi (greenies) på Fødevarestyrelsens smoothiecykler, og endte med at uddele godt 1.000 smagsprøver.

Ny app guider både danskere og turister til økologiske spisesteder

28.03.2018

​Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har sammen udviklet appen "Økologiske Spisesteder" som findes på både dansk, engelsk og tysk. Appen skal gøre det let for danskere og turister at finde vej til caféer, restauranter og hoteller med Det Økologiske Spisemærke. Appen er gratis og findes på både dansk, engelsk og tysk. En undersøgelse fra VisitDanmark viser, at næsten halvdelen af de udenlandske turister nævner gode danske spisesteder som en af grundene til at de rejser til Danmark.

Opjustering af tal: Der bliver købt meget mere økologi end først antaget

01.03.2018

Danmarks Statistik retter nu fejlindberetninger for detailomsætningen af økologiske fødevarer i år 2015 og 2016. DST har desværre konstateret fejl i virksomhedsindberetninger til både 2015 og 2016 opgørelserne og det viser sig, at der er blevet langet mere økologi over disken end først antaget.

Nye pixi-foldere på dansk, engelsk tysk og fransk

28.02.2018

Fødevarestyrelsen har fået udarbejdet nye flotte pixi-foldere om Det Økologiske Spisemærke på flere forskellige sprog. Pixi'en kommer på 4 forskellige sprog: dansk, engelsk, tysk og fransk. Pixien skal være med til at fortælle økologi-interesserede i Danmark og resten af verden om Det Økologiske Spisemærke.

Vi håber, at du vil blive ved med at abonnere på vores nyhedsbrev

24.07.2018

Den 25. maj 2018 trådte persondataforordningen, GDPR (General Data Protection Regulation), i kraft i hele EU. GDPR styrker din integritet i forbindelse med behandling af dine persondata.