Maddag 2020 – Sammen om maden

27.05.2020

Maddag 2020 afholdes over hele landet onsdag den 16. september 2020. Her fejres og hyldes fordelene ved madordninger i daginstitutioner.

Onsdag den 16. september 2020 afholdes Maddag 2020, hvor vi i fællesskab fejrer og hylder fordelene ved madordninger i daginstitutioner. Det landsdækkende event sætter fokus på madordninger som et sundhedsfremmende, sjovt og velsmagende tilbud.

Madordninger er et skridt på vejen til lighed i sundhed, da alle børn er sikret ordentlige måltider, der er i overensstemmelse med de officielle kostråd. Mange børn i daginstitutionen spiser mindst halvdelen af deres daglige måltider, mens de er væk fra hjemmet, og det er derfor vigtigt at maden er sund. Læs mere om vores anbefalinger, til at skabe gode rammer om måltiderne her.

Sjov og sund med Rødbede

I år er det rødbeden, som skal begejstre børn og voksnes smagsløg. Alle institutioner som deltager skal tilberede det samme frokostmåltid ud fra tilsendte opskrifter, hvor rødbeden spiller hovedrollen fordi den er sund, velsmagende og klimavenlig.

Lyder Maddagen 2020 som noget for jer, kan I tilmelde jer via Kost og Ernæringsforbundet her.

 

De bedste hilsener til Jer fra

Fødevarestyrelsens Øko-team