EU kårer de bedste økologiindsatser – restauranter med Det Økologiske Spisemærke kan være med

01.06.2022

EU sætter fokus på økologiudviklingen i EU med en helt ny økologipris, som uddeles første gang på EU´s økologidag 23. september. Også danske restauranter med Det Økologiske Spisemærke kan ansøge og være med.

EU kårer de bedste økologiindsatser – restauranter med Det Økologiske Spisemærke kan være med 
 
EU sætter fokus på økologiudviklingen i EU med en helt ny økologipris, som uddeles første gang på EU´s økologidag 23. september. Også danske restauranter med Det Økologiske Spisemærke kan ansøge og være med.  
 
I slutningen af september uddeler EU for første gang den nye 'EU Organic Award'. Prisen bliver uddelt i syv kategorier:
  1. Bedste økologiske kvindelige landmand og bedste økologiske mandlige landmand
  2. Bedste økologiske region
  3. Bedste økologiske by
  4. Bedste økologiske økodistrikt
  5. Bedste økologiske SMV-producent (Små og mellemstore virksomheder)
  6. Bedste detailhandel med økologiske fødevarer
  7. Bedste økologiske restaurant.
Vinderne kåres på økologiens dag 23. september ved et arrangement i Bruxelles med repræsentanter for Europa-Kommissionen og de internationale økologiorganisationer. Med prisen følger æren, og endvidere får vinderne mulighed for at præsentere deres projekt for en bredere offentlighed, så andre kan hente inspiration til udvikling af økologien.  EU´s nye økologipris er en opfølgning på EU´s økologiske handlingsplan for udvikling af det økologiske landbrug, som EU-Kommissionen vedtog i 2021. EU har som mål, at 25 procent af landbrugsarealet i EU skal være økologisk i 2030. I Danmark er 11,7 procent af landbrugsarealet økologisk.
 
Sådan søges 
 
(klik på kategori 7 ”Bedste økologiske restaurant”) Bemærk: Ansøgningsfristen er d. 8. juni
Læs mere om EU's økologidag​ og EU's handlingsplan for økologi frem mod 2030​