Tyskland kopierer Danmarks økologiske spisemærke-koncept

16.06.2023

Tyskland inspireres af Det Økologiske Spisemærke i Danmark

Danmarks økologiske spisemærke-koncept har fanget opmærksomheden hos vores tyske naboer.

Økologisk Landsforening beskriver i en artikel, hvordan Tyskland er blevet inspireret af Det Økologiske Spisemærke i Danmark.

I flere år har Tyskland arbejdet på at få en lignende ordning, der vil gøre det nemmere for tyske forbrugere at finde frem til de spisesteder, som tilbyder økologisk mad. Nu har de tyske fødevaremyndigheder netop præsenteret en model for mærkning af økologiske fødevarer, som formentlig bliver godkendt af Forbundsdagen i Berlin i år.

 

”Danmark er foregangsland inden for økologi, og det er fantastisk at se, at vores initiativer inspirerer andre lande til at følge Danmarks eksempel. Vi håber, at et eventuelt kommende tysk økologisk spisemærke kan være med til at øge bevidstheden om økologisk mad, og måske endda også blive en gevinst for os i Danmark, da det kan øge opmærksomheden på Det Økologiske Spisemærke hos turisterne fra vores naboland.” siger Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

 

Ligesom det danske spisemærke bliver det tyske også inddelt i guld, sølv og bronze. Ifølge den nye tyske bekendtgørelse får køkkener med over 20 pct. økologi bronze, 50 pct. for at opnå sølvmærket og over 90 pct. for at skilte med guld.

 

Du kan læse artiklen fra Økologisk Landsforening her