Danskerne er verdensmestre i forbrug af økologi

19.02.2021

Ifølge nye tal er Danmark det land i verden, der har det højeste økologiforbrug pr. indbygger. Denne og andre økologinyheder fremgår af rapporten ‘The World of Organic Agriculture - Statistics & emerging trends’, der udgives årligt af et schweizisk forskningsinstitut for økologisk landbrug i samarbejde med den verdensomspændende paraplyorganisation for den økologiske landbrugsbevægelse IFOAM. 

Tal på økologien

Danmark er rykket op på en fin førsteplads, når det gælder økologiforbrug pr. indbygger.  Faktisk brugte den gennemsnitlige dansker i 2019 hele 2.559 kr. på økologiske fødevarer, skarpt efterfulgt af Schweiz med 2.515 kr. pr. indbygger, mens tredjepladsen går til Luxemburg med 1.972 kr. pr. indbygger om året.

I forhold til året før (2018) er det danske forbrug pr. indbygger steget med hele 238 kr., hvilket i sig selv er en markant stigning. Til sammenligning er vores naboland Sverige faldet fra en tredjeplads i 2018 til en femteplads i 2019, mens Norge i denne omgang fået en 10. plads.

For de interesserede, indeholder rapporten, en lang række andre detaljerede data med alt lige fra opgørelser over omsætningen i EU for de mest populære økologiske fødevarer, hvor blandt andet tropiske frugter, nødder og krydderier klarer sig godt, til specifikke tal for økologiske bikuber rundt om i verden. Læs hele rapporten her