Fonden for økologisk landsforening åbner for ansøgninger til omstilling af økologi i professionelle køkkener

06.07.2023

Nu kan offentlige køkkener søge penge til økologi-omstilling

Offentlige køkkener har igen i år mulighed for at søge om økonomisk støtte til kompetenceudvikling af køkkenpersonale i arbejdet med at omstille til økologi i køkkenet. Og nu er kriterierne på plads. Frist for ansøgning om midler hos Fonden for økologisk landbrug er 26. september 2023.

 

​​​​På nuværende tidspunkt er der 2.628 offentlige køkkener i Danmark, der har omlagt deres køkken til økologi. Den økologiske omstilling af offentlige køkkener er med til at højne økologiprocenten i de mange daglig​​e måltider, der serveres ude i landets kantiner, daginstitutioner, børnehaver, hospitaler mv. Til gavn for både biodiversitet, vandmiljø og dyrevelfærd.

 

Køkkenomstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug kan igen i år ansøges om midler. Der er i økologiaftalen afsat 10 mio. kr. til brug i bevillingsåret 2024.

 

- Vi skal have flere med på øko-rejsen. Derfor opfordrer vi til, at offentlige køkkener søger puljemidler, fortæller Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

 

Understøtter Det Økolo​giske Spisemærke

Når de offentlige køkkener vælger at omstille til økologi, er det muligt for det enkelte køkken at ansøge om Det Økologiske Spisemærke.

 

Det Økologiske Spisemærke er gratis at tilmelde sig og viser, hvor stor en procentdel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).

 

Ansøgningsfrist hos Fonden for økologisk landbrug

Ansøgningsfristen for køkkenomstillingspuljen med start 2024 er den 26. september 2023 kl. 12.00.

 

Ansøgning skal sendes til Fonden for økologisk landbrug via neden​stående link.

Det er Fonden for økologisk landbrug, der administrerer og udmønter puljemidlerne. Alle spørgsmål vedrørende ex. ansøgning, formalia mv. skal​ stiles til Fonden for økologisk landbrug.

Læs mere om hvordan du ansøger her