Northside festival nærmede sig 100% økologi

07.06.2018

Da NorthSide-festival, slog dørene op til tre dages festligheder i Aarhus var de ifølge Økologisk Landsforening, blot et mulehår fra at være 100 procent økologiske i deres mad og drikke udbud.

Da NorthSide-festival skruede op for musikken i Ådalen i Aarhus kunne de cirka 35.000 festivalgæster stille sulten i økologiske måltider. NorthSide beviste igen i år, at det kunne lade sig gøre at servere 100 procent økologisk mad på tværs af festivalens mange madtilbud inklusive bespisning af frivillige og musikere.

Sidste år, dokumenterer en bæredygtighedsrapport, som festivalen har udarbejdet sammen med bæredygtighedsbureauet Worldperfect at kaffe, vin og bobler var også 100 procent økologisk, mens 96 procent af spiritussen og 94 procent af øllet var økologisk.

 

Sodavand driller

"Vi er ufattelig tæt på at være en 100% økologisk festival nu, og som årene går bliver særlig det økologiske udvalg inden for vin og spiritus af bedre og bedre kvalitet. Der er dog fortsat enkelte produkter primært inden for sodavand, der ikke helt lever op til vores kvalitetskrav, og derfor kommer der nok til at gå nogle år inden alle drikkevarer er økologiske på NorthSide, siger talsmand for NorthSide, John Fogde i en pressemeddelelse. NorthSide forventer, at 97 procent af drikkevarerne på festivalen i år er økologiske.

Læs mere her

Læs flere nyheder