Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.

14.03.2024

På FoodExpo

 

Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt "Det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke"

Siden 1992 har Årets Kok været et centrum for at fremhæve kokkeuddannelsen. Året kok og året tjener har i høj grad været med til at gøre kokkefaget og tjenerfaget meget værdifuldt. Igen i år er der søgt om "Det lejlighedsvise spisemærke i sølv"

I Fødevarestyrelsen er vi glade for, at arrangørerne vælger at bruge spisemærket. 

Titlen som Årets Kok er blevet et symbol på fagkundskab og kreativitet, og tidligere vindere tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere, arrangeres bl.a. af HORESTA og 3F.

Årets Tjener har været afholdt siden 2006, og siden da er titlen som Årets Tjener blevet uddelt til nogle af landets dygtigste tjenere.

Hvert år samles de bedste talenter for, at konkurrere om disse præsigefyldte titler. Dette gør sig også gældende i år 2024.

FINALEN

I finalen konkurrerer deltagere i Årets Kok og Årets Tjener samtidigt. Kokkene skal lave en 3-retters menu inden for 6 ½ time, mens tjenerne dækker deres bord og udfører udvalgte discipliner. Præmierne inkluderer

40.000kr. til vinderen

10.000kr. til nummer to

5.000kr. til nummer tre, samt diplom og gave til alle finalister.

Se året finalister HER

Gå ikke glip af denne enestående begivenhed, der finder sted den 17. marts 2024, som en del af fødevaremessen FoodExpo, i Messecenter Herning.

PRAKTISK INFO

Program: Program for alle dagene kan læses HER