Danmark inspirerer udlandet med Det Økologiske Spisemærke

10.04.2018

Man siger at en god ide skal deles! Derfor er Fødevarestyrelsen heller ikke spor kede af at udlandet har kigget os over skulderen og ladet sig inspirere af Det Økologiske Spisemærke.

 

I Danmark har vi siden 2009 kunne finde økologiske spisesteder ved at se efter Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Nu har flere lande ladet sig inspirere af den danske succes og lavet deres egne spisemærker.

 

Norge er med på mærkerne

I Norge har Debio økologimærket været nordmændenes garanti for at en vare er produceret økologisk og bæredygtigt. Hvor det i Danmark er Fødevarestyrelsen der varetager certificeringen, er der i Norge tale om en privat certificeringsordning som dækker økologiske fødevarer og nu også spisesteder.

Læs mere om Debio

Tyskand er kommet med på økovognen

Ligesom i Norge, varetages den økologiske certificering i Tyskland af et privat firma. Mærkningsordningen hedder Bioland og kan findes på økologiske produkter i hele Tyskland. Biolands nyeste certificering er kraftigt inspireret af Det Økologiske Spisemærke og findes ligesom det danske i guld, sølv og bronze.

Læs mere om Bioland

Flere andre lande (bl.a. Frankrig, Østrig, Schweiz og Estland) har på det seneste også vist interesse for Det Økologiske Spisemærke.

Læs flere nyheder