Rapporter
Analyse af barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke 2020
Aarhus Universitet - Rebecca Futtrup Gantriis og Klaus G. Grunert, februar 2020
"Forskere på Aarhus Universistet har undersøgt barrierer og potentialer for at udbrede mærkningsordningen på de private spisesteder; det vil sige i det såkaldte HoReCa (Hotel Restaurant Café) segment. Resultaterne af undersøgelsen kan læses i nærverende DCA-rapport" - Aarhus Universitet, DCA - Nationalt center for Fødevarer og Jordbrug
Økologisk markedsrapport 2020
Økologisk Landsforening - Henrik Hindborg, Louise Kaad-Hansen, Juni 2020
"I vores markedsrapport kan du bl.a. blive opdateret på markedsudviklingen for økologiske fødevarer i den danske detailhandel og foodservicesektor. Du kan også blive klogere på de økologiske forbrugere, og de drivere og barrierer, som ligger til grund for deres økologiske indkøb, og du kan læse om de vigtigste fødevaretrends lige nu. Endelig kan du blive opdateret på udviklingen i både eksport og import." - Økologisk landsforening.
Læs rapporten "Økologisk markedsrapport 2020"
Market analysis of organic foods in the Nordic and Baltic countries
Anna Pekala, Rambøll Management Consulting, Januar 2020
Udgivet af Nordisk Ministerråd. Rapport om markeds udviklingen af økologiske fødevarer i Norden og Baltukum.
Læs rapporten "Market analysis of organic foods in the Nordic and Baltic countries"
Characteristics of Canteens at Elementary Schools, Upper Secondary Schools and Workplaces that Comply with Food Service Guidelines and Have a Greater Focus on Food Waste
Anne D. Lassen, Lene M. Christensen, Max P. Spooner og Ellen Trolle, Marts 2019
Artikel der undersøger om der er sammenhæng mellem anvendelsen af principperne for frokostretter fra Måltidsmærket og køkkener, som samtidigt bruger økologiske råvarer.
Økologisk omstilling af offentlige køkkener under Økologisk Handlingsplan 2020
Nina Nørgaard Sørensen og Anne Dahl Lassen, maj 2016
Rapport om betydningen af en økologisk omlægningsprocess på køkkenmedarbejderes arbejdsmotivation og –glæde.
Læs rapporten "Økologisk omstilling af offentlige køkkener under Økologisk Handlingsplan 2020"
Organic food conversion in Danish public kitchens
Nina Nørgaard Sørensen, april 2016
PhD afhandling om betydningen af en økologisk omlægningsprocess på køkkenmedarbejderes arbejdsmotivation og –glæde.
Læs rapporten "Organic food conversion in Danish public kitchens"
Omlægning til økologi - hvad koster det?
Anne Vibeke Thorsen og Jørgen Dejgård Jensen, marts 2016
Rapport om hvordan prisen på økologisk omlægning kan mindskes ved øget fokus på madspild.
Læs rapporten "Omlægning til økologi - hvad koster det?"
Erfaringsopsamling mht. redskaber og undervisningsmateriale til økologiomlægning i offentlige køkkener
Niras, august 2014
Resultatet af kvalitativ undersøgelse, udarbejdet af NIRAS, med fokus på økologiomlægning i offentlige køkkener.
Læs rapporten om redskaber og undervisningsmateriale til økologiomlægning i offentlige køkkener
Madspild i forbindelse med økologisk omlægning i offentlige køkkener
Anne Vibeke Thorsen, Marianne Sabinsky og Ellen Trolle, juni 2014
Rapport udarbejdet af DTU der undersøger madspild i forbindelse med omlægning til økologi.
Læs rapporten "Madspild i forbindelse med økologisk omlægning i offentlige køkkener"